BU NE REZİLLİK? GENEL KURUL MU, BOKS MAÇI MI?

Trabzon’da basit bir esnaf seçimi.. Bu kadarı da pes! 100’den fazla polis görev alıyor. Bu gerginlik ne için beyler? Neyi alıp veremiyorsunuz? Derdiniz nedir? Hizmet mi, kavga mı?

Trabzon Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2. Genel Kurulu yoğun güvenlik önlemleri altında başladı. Neredeyse bir stadyumu koruyacak kadar polisin görev aldığı seçimler, gergin bir atmosferde başladı. Henüz genel kurula geçilmedi. Basın mensuplarının içeri alınmadığı salona, 500 delege nüfus cüzdanları ile tek tek kontrol edilerek ve imza atılarak içeri alınıyor. Mevcut Başkan Serkan Selim’in tekrar aday olacağı genel kurulda Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta da aday olmak için bekliyor. Bakanlığın son yayınladığı genelge ve TESOB’un isteği ile kooperatifler 4 yılda seçimli genel kurul yaparken bu 3 yıla indirildi. Eğer genel kurulda seçim maddesi oy çokluğu ile kabul edilirse Hakan Usta da aday olabilecek.

Eğer seçim maddesi geçmez ise Serkan Selim görevine 2020 yılına kadar sürdürecek. Genel kurulda ayrıca dikkat çeken bir detay da Hakan Usta’ya başkanlık koltuğunu bırakan Turan Altuntaş oldu. Turan ALtuntaş son genel kurulda şoförler odası başkanlığını kaybetmişti. Aynı zamanda Trabzon Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin de başkanıyken Serkan Selim’e görevi bırakmıştı. Şimdide Serkan Selim’i desteklemek için ekibiyle beraber genel kurulda yerini aldı.

Güvenlik önlemeleri üst düzeyde olmasının yanı sıra polise özel güvenlik görevlileri de destek veriyor. Uzunkum otel salonunda polis otel ve çevresinde kuş uçurtmazken genel kurula katılacak üyelerin üzerinde herhangi bir suç aleti olabileceği şüphesiyle aramalarını gerçekleştiriyor.

Genel Kurul’da yapılan oylamada seçim yapılması kabul edilmedi. Hakan Usta divana sunduğu seçim yapılsın önergesi oylamaya sunulduktan sonra salonun 3 de 1’i seçim yapılmasına karşı çıktı. Oylama sonrası Hakan Usta ve tarafları salonu terketti. Trabzon Vali Yardımcısı ve İl Emniyet yetkililerinin de Genel kurulu takip ettiği görüldü. Mevcut Başkan Serkan Selim görevine devam edecek. Seçimli genel kurul normal sürede yani 2020 yılında tekrarlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber