banner240
banner237
banner238

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger,
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “Türkiye’de zeytinlikle kesiliyor, Tunus’tan zeytinyağı alabiliriz diyor. Türkiye’de hayvancılık öldürülüyor Sırbistan’dan et alıyoruz. Sudan’dan 4 dolara et alacakmışız. Bütün Avrupa bu konuda zerre kadar kafası çalışmıyor mu ki, böyle şeyleri ithal etsin. Neden o insanlar bu kadar ucuz et varken almıyorlar da, kendi vatandaşı, köylüleri ile bu işi yapmaya çalışıyorlar? Neden? Bu çünkü ülkenin genel istihdamına, geleceğine ve kendine doyurabilmeye dair konulardır bunlar. Şimdi soruyorum size. Biz ne ihraç edeceğiz? Dünyadaki en büyük fındık üreticilerinden bir tane ülkesiyiz, Dünyadaki en büyük zeytin üreticilerinden bir tanesiyiz, biz Tunus’tan zeytin getireceğiz. Böyle olunca adama gülerler” ifadelerini kullandı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin dış politikası hakkında bilgiler veren Aksünger, Türkiye ve dünya açısından 2017’nin kötü geçtiğini belirterek 2018'in iyi geçmesi temennisinde bulundu. 
TUNUS’TAN ZEYTİNYAĞ’I İHRAÇ EDECEKMİŞ!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tunus’tan zeytinyağı ihraç edeceğiz’ sözlerine tepki gösteren Aksünger, “Türkiye’de zeytinlikle kesiliyor, Tunus’tan zeytinyağı alabiliriz diyor. Türkiye’de hayvancılık öldürülüyor Sırbistan’dan et alıyoruz. Sudan’dan 4 dolara et alacakmışız. Bütün Avrupa bu konuda zerre kadar kafası çalışmıyormu ki, böyle şeyleri ithal etsin. Neden o insanlar bu kadar ucuz et varken almıyorlar da, kendi vatandaşı, köylüleri ile bu işi yapmaya çalışıyorlar? Neden? Bu çünkü ülkenin genel istihdamına, geleceğine ve kendine doyurabilmeye dair konulardır bunlar. Şimdi soruyorum size. Biz ne ihraç edeceğiz? Dünyadaki en büyük fındık üreticilerinden bir tane ülkesiyiz, Dünyadaki en büyük zeytin üreticilerinden bir tanesiyiz, biz Tunus’tan zeytin getireceğiz. Böyle olunca adama gülerler” dedi. 
MİLLET MECLİSİ YOK SAYILIYOR
Son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameye de (KHK) değinen Aksünger, "Bu ülke ortak akıllan yönetilmeyi bir kenara bırakıldı artık. Yargı ile ilgili düzenlemeler bir tek adamın imzası ile düzenleniyor. Yargıtay üyelerini azaltacaklardı, kendileri kanun yaparak meclisten geçirdiler, şimdi bütün milleti aşağılayarak meclisin kapandığı gün KHK ile getiriyorlar. Bu meclisin itibarını yerle bir etmeyle alakalı bir konudur. Millet temsilini yok saymayla alakalı bir konudur" ifadelerini kullandı.
MAĞDUR EDİLEN 11 BİN 480 KİŞİ
FETÖ/PDY mensuplarının geliştirdiği uygulamalarla iradeleri dışında ByLock'a yönlendirilen 11 bin 480 kişiyle ilgili de açıklamada bulunan Aksünger, İçişleri Bakanlığı’na seslendi. Aksünger, "Dediler ki  ByLock kullanıcılarının hepsi terör örgütü mensubudur. Dedim ki 600 binin üzerinde insan bu ByLock'u öyle veya böyle kullanmış görünüyor. Nereden kullanmış görünüyor. Herkesin görebileceği bir şey, şimdi bu watsap gibi birtakım şeyler kullanıyorsanız, bunları nereden indiriyorlar akıllı telefonlarınız varsa bir android veya ios denilen sistemler üzerinden market denilen bir yerden indirip kullanıyorsunuz. Bu iki marketin de bu ByLock denilen sistemi indirdiği zaman yani oradan indirmişse bunların verilerinin hepsi orada var."
‘BYLOCK KULLANDI DEYİP FETÖ'CÜ YAPALIM' DEDİLER
Aksünger, bunların hepsinin görüldüğünü vurgulayarak, ,"Peki bunların hepsini kullandığını iddia ettiğiniz adamların ne yazdığını biliyor musunuz?. Bilmiyorlardı, hiç kimse bilmiyordu. Bilmediği halde bir sürü insanı tutukladılar. Şöyle bir şey yarattılar, 'nasıl olsa bu toplum bundan anlamaz, muhalif de olsa ByLock kullandı deyip FETÖ'cü yapalım' dediler. Zaten binlerce insanı da o torbanın içine koydular, tutukladılar. Daha hüküm giyen adam yok." diye konuştu.
Dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir şeyi kullandı diye bir adamı suçlu ilan edemiyorsun ifadesini kullanan Aksünger, "Mesele ne yazdığını görmen lazım. Sadece selamunaleyküm mü diyor, yoksa gel bak gidelim yargıyı ele geçirelim, gidelim şu müsteşarlık da şunu yapalım, şu ihaleyi yapalım, buna tezgah kuralım mı diyor. Bu yok" değerlendirmesinde bulundu.
İTİBARLARINI GERİ VERİN
Aksünger, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ya da çağrıda bulunarak, "Bu 11 bin 480 kişi kimse çıkar bunların hepsini İçişleri Bakanlığı sitesinde yayınla." dedi.
"Bu 11 bin 480 insanın tutuklu veya dışarıda en kötü ihtimalle itibarını bitirdiniz diyelim" ifadesini kullanan Aksünger, "Peki arkadaş bunların itibarını geri ver o zaman. Yayınla bilsin toplum öyle değil mi? Devlet böyle bir yanlış yapar mı? Devlet babadır, yapmaması lazım. Birileri bunun ne olduğunu biliyor zaten." şeklinde konuştu.
MEMLEKETTE HUKUK DEVLETİ BİTMİŞ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sert çıkışan Erdal Aksünger, “Acaba merak ediyorum Süleyman Soylu’nun kendisinin bu 11 bin 480 kişinin içinde ismi var mı?  Dostları var mı, ailesi var mı? Merak ediyorum. Çıkın açıklayın bunları işte. Sen kim oluyorsun ya! Senin haddine mi? Konuşmalara bak. Bu memleketin Cumhuriyet’in tarihine özdeş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğuna oturan bir genel başkana ettiğin hakaretlere, tehditlere bak. Sen kimsin ya! Yakışıyor mu? Türkiye Cumhuriyeti’nin iç güvenliğini sağlayacak, vatandaşlar arasında ayrım gözetmeden onlara her türlü güvenceyi sağlayacak olan koltukta oturan zat! Memlekette hukuk devleti bitmiş! Bir yürekli savcı, cumhuriyetin savcısı olacak onun gereğini yapacak aslında” dedi. 
ZARRAB EROİN KAÇAKÇISI
Aksünger, Rıza Sarraf davasıyla ilgili de değerlendirmede bunan Aksünger, 2007 yılında Rıza Zarrab’ın takip edildiğini belirterek dava dosyasını açıldığında Zarrab’ın eroin kaçakçılığı ile Türkiye’de işe başladığını söyledi. 2014'ten beri takip ettiğim dava, bu ülkenin yüz karasıdır diyen Aksünger,  Türkiye'nin 25 milyar dolar Zarrab yüzünden zarara uğratıldığını söyledi, Sarraf davasının geçmişiyle ilgili bilgilendirmede bulundu.
EMNİYETTE KAYITLARI VAR
Aksünger, Sarraf davasının 2007 yılında eroin işiyle başladığını anlatarak, bunların emniyetin belgeleri olduğunu kaydetti. Türkiye'ye bir ceza kesileceğinin söylendiğini de ileri süren Aksünger, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti. Aksünger, 2018'in iyi geçmesi temennisinde bulunarak, "2018'in böyle dramatik şeylere sahne olmamasını, barışın gerçekten hakim olmasını temenni ediyorum. Ülkemizde barış istiyoruz. ülkemiz ve dünya açısından da çok güzel olma ihtimalini seviyorum. inşallah güzel bir 2018 olur." dedi.
HABER: FATİH İSAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber