ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır. BM tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen ve dünyada kutlanan bugünün çocuklar için güzelliklere neden olmasını dilerim.

Günümüzde çocukların konumu yazık ki olması gereken durumda değildir. Gerek ülkemiz gerek dünyada her yönden mağdur edilen çocuk olgusu ile karşılaşmaktayız. Dünya genelinde kanlı politikaların ve gövde gösterilerinin ortasında kalan çocuklar, ölüme terkedilmekte, sakat veya yetim kalmaktadırlar. Minicik bedenlerin omuzlarına yüklenmiş ağırlıkla savrulup giden hayatlar yerine okuyan, üreten, gülümseyen yarınlarımıza yani çocuklarımıza ihtiyacımız var.

Ülkemizde, Anayasa tarafından devletimize verilmiş olan; çocuğun korunması ve gelişimin sağlanması görevi tam olarak yerine getirilemese de tüm hızıyla devam eden ahlaki erozyonun karşısında, yarınlarımıza sahip çıkmak için çabaladığımızı belirtmek isterim.
‘’Masum bir gülüş, temiz bir yürek tüm dünyayı değiştirmeye yeter. ‘’

Çocuklar geleceğimiz, Gelecekte nasıl bir dünya istiyorsak çocuklara onu vermeliyiz.

   Mehmet Can EMİRZEOĞLU    

İYİ Parti Gençlik Kolları Ortahisar İlçe Başkanı

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber