banner240
banner237
banner238

CUMHURİYET’E SALDIRANLARA EN GÜZEL CEVABI GENÇLER VERMEKTEDİR

CUMHURİYET’E SALDIRANLARA EN GÜZEL CEVABI GENÇLER VERMEKTEDİR

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “1919’da başlayan kurtuluş mücadelemizi Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlandıran kurucu iradenin aydınlanma sürecine karşı, karşı devrim özelliği ile Cumhuriyetimize saldıranlara en doğru, en cesaretli, en vatansever olarak cevabı Cumhuriyetimizin gençleri ve gencecik yürekler vermektedir” dedi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda kutladılar. Türk Bayrağı’nı dalgalandıran gençler, ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’, ‘Ne Mutlu Türk’üm Diye’ diyerek hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı söylediler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunan yurttaşlar,  İstiklal Marşı’nı söylediler. 
VATAN 1919’DA SAMSUN’A ÇIKAN KUVA-İ MİLLİYEDİR
Vatan yalnızca üzerinde yaşadığımız bir toprak parçası değildir. Vatan yüz yıllar boyunca yaratılan ortak kültürün mücadelenin de ürünüdür diyen CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Vatan 1919’da Samsun’a çıkan Kuva-i Milliyedir. Bu ruhu cesaretiyle taşıyanların, Anadolu topraklarındaki aydınlanma mücadelesidir. Manda ve himayenin reddi, göz kırpmadan uğruna ölüneceğini en anlamlı ifadesi olan mücadelenin başladığı tarihtir, 1919” dedi. 
HURAFELERE SIĞINMADAN VE HURAFELERE TESLİM OLMADAN
Ömer Hacısalihoğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü. “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve 1919 ruhunu ortaya koyan Cumhuriyetimizin kurucu kadrolarına selam olsun.Demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin kurucu kadroların azim ve kararlığı ile milletimizin çağdaş bir uygarlığa doğru yol aldığı tarihtir 1919. Hurafelere sığınmadan ve hurafelere teslim olmadan milletimize gerçeklere akla ve bilime inanarak başlattıkları kurtuluş mücadelesinin 99. Yıl dönümündeyiz.

Vatanımız o günkü ağır şartlarına rağmen kurtuluşu milletimizin azim ve kararlılığında görerek Anadolu topraklarından başlattıkları kuruluş mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırmışlardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu iradesindeki ilericilik, çağdaşlaşma anlayışı emperyalizme karşı verilen mücadelenin kazanılmasındaki gerçekliktir 1919. 
KUVA-İ MİLLİYE RUHU İÇİNDE BARINDIRAN GENÇLERİMİZ VE BİZLERİZ
1919’da başlayan kurtuluş mücadelemizi Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlandıran kurucu iradenin aydınlanma sürecine karşı, karşı devrim özelliği ile Cumhuriyetimize saldıranlara en doğru, en cesaretli, en vatansever olarak cevabı Cumhuriyetimizin gençleri ve gencecik yürekler vermektedir. 1919’dan bugüne Kuva-i Milliye ruhu içinde barındıran gençlerimiz ve bizleriz. Tam bağımsız bir Türkiye gerçeğini Misak-ı Milli sınırlar içerisinde yaşatacak olanların tarihidir. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel vatanımız için mücadele eden Ulusal Kurtuluş Savaşımızın önderi Büyük Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyor, halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bütün Umudum Gençliktedir’ dediği gençlerimize tam bağımsız bir Türkiye’de yaşama mücadelesinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber