'Devlet destekleri yatırımcılarımızın önünü açıyor'
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu eskiye nazaran günümüzde işadamlarına yönelik devletin aşırı destekleri bulunduğunu belirterek, desteklerin başında organize sanayi bölgelerinde bedava yatırım arazisi verilmesini örnek gösterdi. Ayrıca yatırım bedelinin vergilerden düşülmesi, istihdam ve enerji alanlarında da birçok desteğin bulunduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, bu destekleri alabilmek için eskiden kampanyalar düzenlendiğini de anımsattı.
  KOBİLERE ÇOK DESTEK VAR
Trabzon’un Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Buluşmalar toplantılarının bugünkü bölümünde “İş Adamları Dernekleri” bir araya geldi. TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu toplantının kurumların birbirini daha yakından tanıma fırsatı verdiğini belirterek Ortahisar Belediye Başkanı Metin Genç’e teşekkür etti.    Toplantıda çeşitli konularda açıklamalarda bulunan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu özellikle KOBİ’lere günümüzde her türlü desteğin sağlandığına işaret etti. Geçmişte istihdam desteği almak için kampanyalar düzenlendiğini anımsatan Başkan M.Suat Hacısalihoğlu “ Ben hatırlıyorum, İstihdam desteği almak için kampanyalar yapıyorduk. Her kesi ayağa kaldırıyorduk, imzalar topluyorduk. Şu aşamada ise gerek istihdamda gerek yatırımda yapılan destekler görülmemiş desteklerdir. Biz eskiden böyle destek göremiyorduk. Yıllar öncesini hatırlarsak. Böyle destekler yoktu.  ”dedi.
  OSB’LERDE BEDAVA ARSA
Günümüzde ise şartların değiştiğine işaret eden TTSO Başkanı M: Suat Hacısalihoğlu şöyle konuştu:  “Özellikle KOBİ’lere dönük teknik iş yapılacak konular da dâhil her türlü destek var. Düşünün ki şu anda altyapıdan başlıyorsunuz arazi alacaksınız. Organize sanayi bölgelerinde bedava arazi var. Yatırım yapacaksınız, vergilerinizden düşülüyor. İstihdam da devlet altı ay senden altı ay benden destek veriyor. Yada dokuz ayı benden kalanı senden olmak üzere çeşitli destekler var. Enerji alanında destekler var. Aşırı derecede şu anda destekler var.  Bunlar iş adamanın önünü gerçekten açacak desteklerdir.”
TR61 YEŞİL ENDÜSTRİ BÖLGESİ BÖLGEMİZİN GELECEĞİ
Üretime dönük yatırımların artması konusunda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman yatırımcının yanında olduklarını kaydeden Hacısalihoğlu bundan sonrada elimizden gelen ne varsa yapmaya devam edeceklerini belirtti. TR 61 Yeşil Endüstri Bölgesi Projesinin bu anlamda bölgenin ve ülkenin geleceğine yönelik en güçlü yatırım olduğunu vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber