banner240
banner237
banner238

DKİB’DEN MOSKOVA’DA TANITIM ATAĞI

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği olarak 17-20 Eylül 2018 tarihleri arasında Moskova/Rusya'da düzenlenen gıda sektörünün en önemli fuarları arasında yer alan “World Food Moscow Fuarına” standlı katılım sağlanarak, standımızda Doğu Karadeniz Bölgemizde faaliyet gösteren gıda ve yaş meyve sebze firmalarımızın tanıtımı yapıldı. Doğu Karadeniz Bölgesinin gıda ve yaş meyve sebze ürünlerinde en önemli ihraç pazarı olan ve Bölgeden yapılan ihracatta 1 nci sırada yer alan Rusya Federasyonu’na yönelik ihracatımızın daha da arttırılması, Bölgemizde faaliyet gösteren gıda imalatçısı firmalarımızın Rusya pazarından daha fazla pay almalarının sağlanması amacıyla, her yıl geleneksel olarak Moskova’da düzenlenen genel gıda fuarına katılım sağlanarak, firmalarımızın tanıtımı yapılmaktadır. Bu yılda aynı şekilde Birliğimizce yürütülen çalışma kapsamında World Food Moskow fuarına ürün numuneleri ve firma tanıtıcı katalogları ile standımızda ihracatçılarımızın tanıtımı yapılmıştır. Birlik adına Fuara katılan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet KALYONCU, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa BULUT, sektörle ilgili Rus yetkililerle de görüşmeler yapmıştır.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Saffet KALYONCU; Rusya Federasyonu’nun yaş meyve sebze sektörünün en önde gelen pazarı olmasından dolayı bu pazardaki tanıtım çalışmalarına önem verdiklerini, ihracatın daha da artması konusunda ticarette yaşanan sorunların çözümü için yetkililerle de görüşme yaparak iki ülke iş adamları arasındaki ticari ilişkilerin daha üst noktalara ulaştırılması için engellerin kaldırılmasını talep ettiklerini ifade etti. DKİB Başkanı Saffet KALYONCU; Doğu Karadeniz Bölgesinden Rusya Federasyonu’na gıda sektöründen en fazla yaş meyve sebze ürünlerinin ihraç edildiğini, ikinci sırada fındığın yer aldığını ve bunun yanında da son yıllarda dondurulmuş balık ihracatına da başlandığını ifade ederek, amaçlarının Rusya Federasyonu’nun belirlemiş olduğu standartlara göre üretim yapan Bölgedeki tüm gıda ürünlerinin Rusya Federasyonu’na ihracatının yapılması olduğunu ifade ederek, bu amaçla fuara katılarak Bölge firmaları ve ürünlerinin tanıtımını yaptıklarını belirtti. Yaş meyve sebze ürünleri yanında, Türk çayının da daha çok Rusya Federasyonu piyasasına girmesi için çalışma yaptıklarını, Rusya Federasyonu’ndan Karadenizde yetiştirilen Karadeniz somonuna çok önemli talep olmasına rağmen, Rusya Makamlarının firma kısıtlaması yapması ve izin talep eden firmaların izinlerinin henüz çıkmaması nedeniyle balık ihracatının istenilen düzeyde başlayamadığını bunun içinde yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, yaş meyve sebze ürünleri kontrollerindeki işlemlerin çok ağır yürümesi ve ürünlerin günlerce kapılarda bekletilmesinin de ticareti olumsuz olarak etkilediğine değinen KALYONCU, yetkililerden Türkiye-Rusya dostluk ve müttefik ilişkilerinim en üst düzeyde seyrettiği durumu dikkate alınarak, bu olumlu havanın aynen ticari ilişkilerde yansıması gerektiğine vurgu yaptı.

Her yıl geleneksel olarak Eylül ayı içinde Moskova’da düzenlenen Fuara her yıl yaklaşık 70 ülkeden 1.800 e yakın firma katılmakta ve fuara 100’e yakın ülkeden 30.000 ziyaretçi katılmaktadır.

Fuar süresince Birliğimizce açılan stantta 100’ün üzerinde talep alınmış olup, sözkonusu talepler ilgili üyelerimize iletilerek Rusya ile ihracatımızın daha arttırılması hedeflenmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber