EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIN ÖNEMLİ BİR ADIMI…

Gelişmiş ülkelerin hemen hepsinde lokomotif görevi yapan temel değerlerden birisi denizidir. Bu gün, 1 Temmuz, Denizcilik ve Kabotaj Bayramını idrak etmekteyiz. Nedir Kabotaj? Denizin varlığının kazandırdıkları nelerdir? Gibi değerlendirme yapılması günün anlamına anlam yükleyecektir. TÜRKAV olarak, Denizcilik ve kabotajı bu vesile ile kutlamaktayız.
TÜRKAV Başkanı Kenan KURU yaptığı açıklamada;  Ekonomik kalkınma ve güçlenme politikasında Ülkemizi çevreleyen denizlerin ve bu denizcilik alanının önemli yeri vardır. Denizcilik geçmişten günümüze hep özelliğini korumuştur. Ve korumaya da devam edecektir. Ülkemizin sahilleri, Avrupa ve Asya’yı bağlayan suyollarında önemli bir merkezdir. Türk denizciliği, uluslararası denizciliğe en güvenilir olarak hizmet vermesi, ve Türk deniz ticaret filosunun uluslar arası rekabet edebilir hale gelmesi kabotaj kanunu sayesinde olmuştur. Kabotaj kelime anlamıyla bir devletin kendi kıyılarını boyunca ve kendi limanları arasında kendi ticaretini kendi vatandaşlarının Milli Bayrağını taşıyan gemilerinin tekelinde bulundurma hakkı olarak tarif edilebilir.

Devletler, ulusal ticaretin ve ekonominin gelişmesinde önemli bir unsur olması ve milli ekonominin gelişmesini sağlamak amacıyla kabotajı bir hak olarak muhafaza etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurulmasının ardından denizlerimize sahip olma arzusu hissedilmiştir.
Türk denizciliğinin gelişimine, gemi adamı yetiştirilmesine getirmiş olduğu destekler kabotaj kanunu ile sağlanmıştır.
Ancak, Dünya’ya nizam verme aldatmacasıyla ortada olanlar denizcilik pastasında da kendilerine göre anlayışlarını ortadan kaldıracak kabotaj kanunu günün şartlarına göre uyarlanmamasından kaynaklanan problemleri giderilmelidir. 
Milletin hizmetinde olan Kamu Çalışanlarının temsili TÜRKAV adına EKONOMİK BAĞIMSIZLIĞIN VAZGEÇİLMEZ BİR ADIMI KABOTAJ BAYRAMINI KUTLUYORUM.
 

Kenan KURU
Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber