banner240
banner237
banner238

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ÇİMEN 4 YILINI ANLATTI

Gümüşhane ve Trabzon basınının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısı canlı olarak da sırasıyla Hamsi TV Manset61TV ve Kaçkar TV dende ortak yayın verilerek tüm dünyada izlenildi yoğun izlenme ve takip edilen ve sosyal medya üzerin dende Belediye başkanı Ercan ÇİMEN'e olumlu cevaplar veren  tebrinlerin yanı sıra toplantı anında oradan gecen bir hanımefendide Başkan ÇİMEN'e çalışmaları dolaysıyla teşekkür etme side basın Toplantısına ayrı bir yaklaşım kattı

  Başkan Çimen, göreve geldikleri günden itibaren kentte 40 ayrı noktada yaklaşık olarak 110 milyon liralık yatırımın başlangıcını yaptıklarını ve bazılarını da tamamlayarak hizmete açtıklarını kaydetti. 

Gümüşhane'de AK Parti'den seçilen ilk Belediye Başkanı olduğunu belirten Başkan Çimen, "Göreve gelişimizin ardından yaklaşık olarak bir yılık süreçte tüm planlamalarımızı yaptık. Tabi bunu yaparken kendimize iki önemli görev belirledik. Bunların birincisi 2014-2018 yılları arasında şehrimizin tüm altyapı sorunlarını çözmez. Diğeri de 2018-2029 yılları arasında kenti modern bir kent haline getirmek. Allah'ın izni ile bu minvalde yürüyoruz. Gümüşhane'ye ve Gümüşhane insanına hizmet etmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz.  Görev süremiz boyunca ilk günkü aşkla ilimiz ve insanımız için hizmet etme gayreti içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Büyük İslam Alimi Gümüşhaneli hemşerimiz Ahmed Ziyaüddin Gümüşhane evi Hazretleri'nin 'Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur, izzet bulur. Hem dünya hem ahiret saadetine erişir' buyruğu ile hareket eden bir anlayışa sahibiz. O'nun torunları olarak, biz yöneticiler için söylemiş olduğu bu sözü yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hedefimiz Gümüşhane’mizi daha yaşanır, daha çağdaş bir hale getirmektir. Bize oy veren vermeyen herkesin hizmetkârıyız ve halkımızın desteğiyle daha yaşanılabilir bir Gümüşhane'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bunun için yola çıktık ve vatandaşlarımızın desteğiyle bunu başaracağız. Bu hizmetleri hayata geçirmemizde bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Bakanlarımıza, Milletvekillerimiz sayın Osman Akgül ve Cihan Pektaş'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Çimen, görev süreleri boyunca yaptıkları çalışmaların bazılarını da şu şekilde sıraladı:

TÜRKİYE'DE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Kentte ilklere imza attıklarını belirten Başkan Çimen, "Harşit Çayımızı kanalizasyon atıklarından kurtaracak olan projemizin başlangıcını verdik. Daha önce iptidai bir şekilde yapılan kanalizasyon hattı yetersiz kalıyor ve şehrimizin kanalizasyon atıklarının yüzde 50'si dereye akıyor. Göreve geldiğimizde bu durumun önüne geçmek istedik ve planlamalarımızı yaptık. Ancak Belediye kaynakları ile bunu başaramayacağımızı biliyorduk. Bu nedenle girişimlerde bulunduk ve projemizi Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın üstlenmesini sağladık. Projemizin tutarı yaklaşık olarak 5 milyon lira. Yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda oluşacak olan hatta en küçüğü 300, en büyüğü 800'lük borular döşenecek. Şuan hali hazırda kullanılan boruların en büyük ebadı 200'lük boru. Proje Bağlarbaşı Mahallemizden başladı ve büyük bir bölümü tamamlandı. Atık su meselesinde çok büyük yol kat ettik. Yıl sonunda bu projemizi tamamlayacağız. Projemizin tamamlanmasının ardından Harşit Çayı'nı atıklardan temizleyeceğiz. Buradaki dere ıslah çalışmalarının da tamamlanması halinde burası şehrimizin gerdanlığı haline gelecek" ifadelerine yer verdi. 

Başkan Çimen, şehrin en önemli sorunlarından birisinin de içme suyu sorunu olduğunu kaydederek, "Bahçecik barajı içme suyunda hukuki süreç tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yüklenici firma ile sözleşme imzalanacak. Kısa süre içerisinde de Bahçecik barajı içme suyu barajımızın temellerini atacağız" dedi.

12 MİLYON LİRALIK MODERN PAZARYERİ PROJESİ START ALDI

Modern pazaryeri çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Çimen, "Gümüşhane insanına yakışmayan bir pazaryerimiz vardı. Bunu ortadan kaldırmak istedik. Kıbrıs Çarşısı'nda 13 bin metrekarelik alanı kapsayan modern pazaryeri projemizin yapımına başladık ve devam ediyoruz. Burada uygulayacak olduğumuz projemiz örnek bir proje özelliğine sahip. Projemiz yaklaşık maliyeti 12 milyon lirayı bulacak. Belediye tarihinde bu kadar yüksek tutarlı bir proje daha önce yapılmadı. İnşallah biz bir ilki gerçekleştireceğiz. Projemiz 5 katlı olacak. Her bir kat kademe kademe yükselecek ve yine her bir katın teras alanları olacak. Projemizin içerisinde 115 araçlık otopark yer alacak. Belirli günlerde pazarcıların tezgâhlarını açabileceği 2 bin 970 metrekarelik kapalı, 700 metrekarelik açık pazar alanı, her gün açık bulunacak olan toplam 846 metrekarelik 14 adet dükkân, her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek 790 metrekarelik çok amaçlı salon da projemizin içerisinde yer alıyor" diye konuştu. 

ŞEHRE 5 YENİ SU DEPOSU YAPILDI

Başkan Çimen, şehrin artan su ihtiyacına karşılamak için yürüttükleri çalışmalar kapsamında 5 yeni su deposu yapıklarını belirterek, "İller Bankası’nın Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında yapımına başladığımız 5 yeni su depomuzun yapımı tamamlanmak üzere. Projemizin yaklaşık olarak 4 milyon liraya mal olacak. Su depolarımızın en küçüğü 200, en büyüğü de 1000 metreküp su kapasitesine sahip. Bağlarbaşı Mahallemizde 2, Eskibağlar Mahallemizdeki yeni devlet hastane bölgesine,  Karşıyaka ve Özcan Mahallemizde 1'er olmak üzere toplamda 5 su deposunu tamamladık. Bu su depolarımız Bahçecik barajına entegre olacak şekilde planlandı. Şehrimizdeki su ihtiyacını büyük oranda karşılayacağız" dedi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber