banner240
banner237
banner238

Hacısalihoğlu: Önlem ve destek paketi iş dünyasının önünü açacak

TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın sanayici, KOBİ ve girişimcilere yönelik olarak açıkladığı 16 maddelik destek ve önlem paketini iş dünyası olarak çok olumlu bulduklarını ve desteklediklerini vurguladı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklanan destek ve önlem paketiyle ilgili bilgi verirken şunları söyledi:

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırılar karşısında sanayiciler, KOBİ’ler ve teknoloji girişimcilerinin üzerindeki yükü hafifletmek ve bu süreçten güçlenerek çıkmalarını sağlamak amacıyla harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da sunulan paket, parasal genişlemeye yol açmadan ve sıkı maliye politikalarına uyumlu şekilde hazırlandı. Pakette özellikle ülkemize karşı yapılan ekonomik saldırılardan sanayicilerin ve teknoloji girişimcilerinin olumsuz etkilenmemesi için yerlileştirme adımlarıyla milli teknoloji hamlesini hızlandırıcı ifadeler dikkat çekiyor. Yerlileştirme Programı, Yerli ürünlere fiyat avantajı, Sanayi İşbirliği Projelerinin etkin bir şekilde uygulanması, Haksız rekabetin önüne geçilmesi, OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi, Teşvik belgeli yatırımcılara arazi tahsisi, Yerel potansiyelin harekete geçirilmesi, Teknoloji Geliştirme Bölgelerine yeni destekler, Reel sektörün rekabet ve yenilikçilik kabiliyetinin artırılması, Ar-Ge desteğine kur farkı düzenlemesi, Ar-Ge'nin ticari ürüne dönüşmesi, Temel bilimler mezunlarına istihdam desteği,  KOSGEB'in alacaklarının ertelenmesi ve KOBİ'lere ihracat desteği, Yatırım teşvik belgesi başvuru ücretlerinin kaldırılması, TSE hizmet ücretlerinde yüzde 25 indirim yapılması ve TSE alacaklarının yeniden yapılandırılması, Patent, marka, tasarım başvuru ve tescil ücretlerinde yüzde 25 indirim yapılması başlıklarının bulunduğu destek ve önlem paketinin yararlı olacağına inanıyoruz.”

Başkan Hacısalihoğlu, Türk sanayicisi ve işadamlarının geçmişte olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde devletin alacağı tedbirlerle tüm sorunları aşma kararlılığında olduğunu ifade ederek, “Ülkemizi dünya ticaretinde hak ettiği yere getirmek için var gücümüzle çalışmaya ve devletimize destek olmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda piyasaların ve iş dünyasının rahatlaması için çaba sarfederek 16 maddelik önlem ve destek paketini çıkaran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdooğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a, Bakanlar kuruluna ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. İş dünyası olarak çalışmaya, üretmeye ve ülkemizi hakettiği yere çıkarmaya tüm gücümüzle odaklanmış durumdayız” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber