İttifakın ardından CHP Trabzon’da istifa: Ben sağ Partiye oy vermem

Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyaset arenasında hareketli günler yaşanıyor. Son Olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün yaptığı toplantı sonrası, CHP’nin Trabzon’dan belediye başkanı adayı göstermeyip İYİ Parti’nin adayını destekleme kararı, Trabzon’da istifayı beraberinde getirdi. CHP Trabzon il Yöneticisi Kabil Güven istifa dilekçesini CHP Trabzon il Yönetimine sundu.

İstifa dilekçesinde “Ben ömrümde hiçbir sağ partiye oy vermeyen biri olarak, ne İYİ Partiye ne de bir sağ partiye ne oy veririm ne de çalışma yaparım. Bu sebeple il yönetim kurulundaki görevimden istifa ediyorum” ifadelerini kullandı.

İstifa dilekçesinin ardından Haber61'e açıklamalarda bulunan Güven "Sinirlilik anında yazılmış bir dilekçedir. Yanlış da olsa hata da olsa bu kararımdan geri dönmeyeceğim ben. Doğma büyüme Cumhuriyet Halk Partiliyim, hayatımda hiç bir sağ partiye oy vermedim. Genel Merkezden Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti kendi arasında bir karar vermiştir. Kendi açılarından doğrudur belki benim açımdan doğru değildir. Ama partimle yürümeye devam edeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il yöneticiliğinden istifa ediyorum ancak partimden istifa etmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber