KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararının hukuk dışı olacağını belirtti. Köseoğlu, “Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya, göz yaşları akmaya devam ederken ve hak ihlalleri ağır şekilde sürerken  İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir adımın atılması sadece uluslararası hukuka değil, insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbedir.” dedi.
Milletvekili Köseoğlu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına sert tepki gösterdi. Geçtiğimiz aylarda Kudüs’ü ziyaret ettiğini hatırlatan Milletvekili Köseoğlu, “Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya ve göz yaşları da akmaya devam ederken, hak ihlalleri ayyuka çıkmışken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukuka değil, aynı zamanda insanlık vicdanına vurulmuş ağır bir darbedir. Bu karar kesinlikle hukuk dışı bir karar olacaktır. Bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Türkiye olarak Filistin halkının yanında yer alacağız, buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.
Uluslararası Kudüs Vakfı’nın, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına karşı Cuma günü dünya genelinde eylem düzenlenmesi çağrısı yaptığını da hatırlatan Milletvekili Köseoğlu, “Kudüs, İslam alemi bakımından çok hassas bir konudur. Bu konuda herhangi bir adım atılmaması en büyük beklentimizdir, temennimizdir. Türkiye haklı davasında Filistinli kardeşlerimizin bütün İslam alemiyle beraber yanında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber