Mega Proje TURUP Başlıyor
Trabzon’un Araklı ilçesinde bulunan ağaçlarla ve doğayla bütünleşik olan Turup gündemden düşmemeye devam ediyor. Bir zamanlar çöp tesisi olarak gündeme gelen bu turistik alan şimdi turizm alanı olarak gündemde yerini aldı. Armada Grup şirketi tarafından bölgeye büyük bir turizm merkezi inşa edilecek. Doğanın güzelliği bozulmadan son derece geniş bir alanı kapsayacak projeye hayal olarak bakılıyordu. Nitekim Armada Grup yetkilisi Dr. Mohammed Rahif Hakmi, bölgeye gerçekleştirecekleri projeye bir an önce başlamak için sabırsızlandıklarını dile getirmişlerdi.
Mega Proje Kısım Kısım İlerleyecek
Turup alanına yapılacak olan turizm tesisi kısım kısım ilerleyecek. Araklı Belediye Başkanı ve Dr. Mohammed Rahif Hakmi’nin görüşmeleri neticesinde projeye marina kısmından başlanacak. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır, Kaymakam Ahmet Günaydın, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından Murat Karaca, Ahmet Doğan, belediye meclis üyesi Mimar Kenan Bağçiçek ve İmar ve Şehircilik Müdürü Zihni Hancı proje için bir araya geldiler. Marina kısmından başlayacak olan mega projenin planlama çalışmalarını yapan heyet projenin gerçekleşmesi için hızlı ve kararlı adımlar atmaya başladı.
Mega Projeyle Araklı Turizmde Trend Olacak
Mega projenin tamamen bitmesiyle birlikte at çiftlikleri, hastane, okul, eğlence merkezleri, otel, teleferik vb. birçok turizm tesisi oluşturulmuş olacak. Proje Araklı’ya turizm ve istihdam adına büyük bir değer katacak.
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi konuyla ilgili olarak ”Başlarda hayal olarak baktığımız proje marina ile birlikte hayata geçirilicek. Tüm kurumlarımızla birlikte gerçekleştirilecek olan marinanın çalışmalarına başladık. Turup projesi marina İle başlayıp kısım kısım ilerleyecek. Proje ile birlikte ilçede istihdam sağlanacak. Tabi ki projenin bitiminden sonra herkes bu güzelliğin nimetlerinden yararlanabilecek. Araklı’ya hayırlı uğurlu olur inşallah. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’na ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber