banner240
banner237
banner238

MHP'nin Af Teklifi Kabul Edilirse, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren Hapse Girmeyecek


MHP'nin TBMM'ye sunduğu af teklifinde detaylar belli oldu. Kanun teklifinin yasalaşması halinde de ilk etapta 162 bin 989 mahkum tahliye edilecek. Kanun teklifi ile uyuşturucu suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca da cezaevine girmekten kurtulacak.

ÇAĞATAY ULUSOY, GİZEM KARACA VE CENK EREN HAPSE GİRMEKTEN KURTULACAK

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre, yine kanun teklifi ile uyuşturucu suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca da cezaevine girmekten kurtulacak. Aynı davada 6 yıl 3 ay hapse çarptırılan şarkıcı Cenk Eren de infaz yasasına göre cezasının yatarı 4 yıl 2 ay olduğu için bu teklifin kabul edilmesi halinde cezaevine girmeyecek. Teklifte cezasından indirim alabilecek suçlular kapsamında uyuşturucu ticaretiyle uğraşan 50 bin 386 bulunuyor. MHP, indirimden yararlanacakların çocuk yaştaki 'torbacı' denilen kişiler olduğunu ve onların sorunlarına dikkat çekmek için teklife dahil edildiğini savunuyor.


EMRAH SERBES'TE AF'TAN YARARLANACAK


Aydın yolunda, otomobillerine arkadan çarptığı Ayhan Özçelik (59), eşi Nilgün (51) ile kızı Zeynep Özçelik'in (16) ölümüne neden olan ve 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen, 'Behzat Ç.'nin senaristi, yazar Emrah Serbes, MHP'nin meclise sunduğu 5 yıllık indirimi kapsayan af teklifinin kabul edilmesi durumunda 1 yıl sonra denetimli serbestlikle tahliye olacak.

MHP'nin Af Teklifi Kabul Edilirse, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren Hapse Girmeyecek
ORMAN KANUNU'NA VE ATATÜRK ALEYHİNE İŞLENECEK SUÇLAR KAPSAM DIŞI

MHP'nin TBMM'ye sunduğu af teklifinde detaylar belli oldu. Kanun teklifinin yasalaşması halinde de ilk etapta 162 bin 989 mahkum tahliye edilecek. Teklife göre, 'Cinsel saldırı, soykırım, kasten öldürme, çocuk istismarı" gibi konuların yanı sıra, devlete, hükümete, milli savunmaya, Orman Kanunu'na ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar kapsam dışı bırakıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber