“Trabzon Milli Pul Sergisi” Açıldı

Serginin açılışına Vali Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, PTT Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Karaca, , il protokolü ve ilgililer katıldı.

 Pulların geçmişten geleceğe önemli bir miras olduğunu ifade eden Vali Yücel Yavuz “Günümüzdeki gelişmelere bağlı olarak pulların unutulmaya yüz tuttuğunu görüyoruz.  Yeni nesiller, pul ve posta konusunda elektronik ve teknolojik gelişmeler nedeniyle beraber uzak kaldılar. Şunun farkına varmamız gerekiyor.  Türkiye’de en büyük ve en hacimli pul koleksiyonu ve müzesi Ankara’da bulunuyor. Bu müzenin tanıtılması ve bilinmesi bakımından önemli olduğunu düşünüyorum. Pul, geçmişten geleceğe özel hatıraların yaşatıldığı önemli bir mirastır. Bu güzel organizasyonun Trabzon’da yapılmasından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Bu işe gönül vermiş misafirlerimizi Trabzon’da görmekten dolayı onur ve gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz ve beraberindekiler Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi Sanat Galerisinde  pul sergisini gezerek bilgi aldılar. 

PTT Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Karaca, günün anısına Vali Yücel Yavuz’a Trabzon’a özel hazırlanan pullardan oluşan bir tablo hediye etti.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait pulların bulunduğu “Trabzon Milli Pul Sergisi” 17-22 Ekim tarihleri arasında Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde açık olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber