banner240
banner237
banner238

Trabzon O’nu İstiyor

Yerel seçimler yaklaştıkça Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına birkaç aday çıksa bile Trabzon halkı Eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ı istiyor.

Yerel seçimler yaklaştıkça halk arasında anketlerde yapılmaya başlandı. Şahsıma ait sosyal medya üzerinden özel olarak yaptığım anketlerde “Kimi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istersiniz” sorusunu yönelterek 5 isim verdik bu isimlerin arasında açık ara farkla Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ismi ön plana çıkıyor.

Sayın Bakan için eğer AK Parti Erdoğan Bayraktar’ı Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne aday gösterirse partili-partisiz her kesim , her sivil toplum kuruluşu Erdoğan Bayraktar üzerinde birleşerek; “Sayın Bakanımız Trabzon’u uçurur, bu zamana kadar alınmayan yatırımlar, yapılmayan işler yapılır.” deniliyor.

Sayın Bakan halk tarafından sevilen ve sayılan Trabzon ile özdeşleşmiş bir isimdir.

Bazı sivil toplum kuruluşları ve dernekler yaptığımız ankette şu ifadeleri kullanmaktadırlar; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığını sıfırdan kuran ve o bakanlığı bakanlıklar arasında bir numaralı bakanlık yapan bir isimdir. Bakanlığı döneminde Trabzon’a birçok yatırımlar almıştır ve yönlendirmiştir. Onun bakanlığı döneminde Trabzon’un her alanında her sokağında her mahallesinde bir yatırım ve hizmet yapılmaktaydı. Birçok kurum ve kuruluşunda Trabzon’a gelmesinde desteği olmuştur.”

Trabzon halkı ise tek bir ağızdan “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı eğer AK Parti almak istiyorsa ancak Erdoğan Bayraktar ile alabilir.” Diyor. AK Parti genel seçimde Cumhurbaşkanlığında aldığı oyu korurken parti üzerinden %13 oy kaybetmiştir, Erdoğan Bayraktar aksine başka bir isim adaylık için ön plana çıkarsa daha fazla oy kaybı söz konusu olabilir. Eğer AK Parti oy kaybetmek istemiyorsa oylarını yükseltmek istiyorsa Erdoğan Bayraktar isminde birleşip bu ismi aday göstermesi gerekir çünkü siyasi tecrübesiyle, bürokrasi tecrübesiyle ve de Trabzon halkı tarafından sevilmesiyle partili-partisiz herkesin oyuna talip olmak istiyorsa bu da Sayın Bakan Erdoğan Bayraktar ile olur.

Trabzon sivil toplum kuruluşlarının ve Trabzon halkının düşüncelerine değer verilecekse ve Trabzon istiyor, Trabzon’un istediği kişi Büyükşehir Belediye Başkanı olacak deniliyor ve düşünülüyorsa bu da tek isim Erdoğan Bayraktar olmalıdır. Başka alternatif olursa AK Parti’nin hüznü olur” deniliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mehmet Köseoğlu 6 yıl önce

Aynen katılıyorum

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber