Trabzon uçuşları kaldırıldı Bakan devreye girdi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Onur Air’in Trabzon uçuşlarını kaldırması sonrasında konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a iletti.

Geçtiğimiz günlerde Havayolu firması Onur Air, yükselen yakıt ve işletme maliyetleri nedeniyle yurt içinde Trabzon dahil 6 noktaya uçuşunu 28 Ekim itibari kaldıracağını açıklamıştı. Havayolu şirketinin aldığı bu karar turizmde önemli bir ivme yakalayan, hem yurt içinden hemde yurt dışından yüzbinlerce kişinin havayolu geldiği Trabzon’da tepkiyle karşılandı. Konu ile ilgili Trabzon’daki yetkililer de uçuşların yeniden başlaması için harekete geçtiler.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Haber61’e yaptığı açıklamada konuyu yakından takip ettiklerini ifade ederek uçuşlarla ilgili ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirtti.

Başkan Gümrükçüoğlu konuyu Trabzonlu olan ve Trabzon’da bir süre Karayolları Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a iletti.

Uçuşların kaldırılacağı Samsun ve Gaziantep’te siyasetin önde gelen isimlerinin havayolu firmasına yaptığı girişimler sonrasında uçuşların önümüzdeki günlerde bu iki şehirde yeniden başlayacağı öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber