(TÜRKAV)  Başkanı Kenan KURU

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)  Başkanı Kenan KURU: Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada;

 Türk- İslam dünyasının Kurban bayramını kutlamaktayız dedi.   Dini Bayramlardostlukların, dayanışmanın ve yoksullarında hatırlanmasına vesile olmaktadır. Müslümanlarca kesilen Kurbanları Allah Kabul eylesin. Muhtaç insanlarında düşünülerek Kurban etlerinden dağıtılmasını önemli görmekteyiz diyen TÜRKAV Başkanı KURU:  bayramı idrak etmekteyiz. Müslüman dünyası bu Bayramda da üzerinden oynanan oyunlar devam etmektedir. Türkiye ekonomik ve siyası baskı altınadır. Bunları aşabilmek için, dayanışmaya daha çok ihtiyaç bulunmaktadır. 

Müslümanlar yaşadıkları ülkelerde dini İnancını o, Ülkelerde özgürce yaşayarak bayram yapabilmekte midir?

Buna neden İslam dünyası tepkisini koyarak çözüm aramamaktadır!

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: Müslüman Ülkelerinde ve dünyasında tarihi olaylardan alınan dersle bir örsün üstünde çelikle dövülerek çelikleşen bir uyanmaya Kurban Bayramı vesileolur. Ancak, Sudi Arabistan yönetiminin bu coğrafyada özellikle Müslümanlara karşı ABD ile ayni anlayışla ortada olmasını kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı davranışlarının gözden geçirmesini ifade etmekteyiz.

TÜRKAV Başkanı KURU: Tarihi olaylarda sebep ve sonuç olduğu gibi tabiat olaylarında da kesin sonuç yoktur. Ancak,  Kâbe’de Haç görevini yapan hacıların karşılaştıkları hava şartlarından sebep ve sonuca bakmak olabilmelidir.  Öncelikle geçmiş olsun dileklerimiziifade ederek yaralılara acil şifa diliyoruz. Ve bu olumsuzluklardan Müslüman ülkelerinin analız yapması gerekir.  Hani diyoruz ya; “ayağın taşa vursa da muhasebe yap” Müslüman ülkeleri de buradan ders çıkaracak mıdır? Hayır! Ortadoğu’da. Asya’da, Türkmenler, Müslümanlar Bayramda dahi ülkelerinde mağdurdur.Sürgün edilerek uzaklaştırılmaktadır. Yaşadıkları bazı Ülkelerde ise, baskı ve zulüm altındadır. TÜRKAV: YAVUZ’ un kılıcının parıltısıyla keskinliğiyle, Türk ve Müslüman dünyasının yerini almasının önemini korumakta olduğu bu gün daha iyi anlaşılmaktadır.

Müslüman dünyasınıninançlarını yaşadığı ve özgürce ibadet yapabildiği bir dünyaya vesile olması temennisiyle Türk- İslam dünyasının Kurban bayramını kutluyoruz.   Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber