Türkav Başkanı Kenan Kuru
Ocak, Basın Çalışanları günü, diğer bir anlamda basının ve onu taşıyan çalışanlarının sorumluluklarının test edildiği gün. Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV)  adına, Objektif varlığının, demokrasi ve bilgi edinme hakkının yerine getirilmesinde önemli seçeneklerin başında gelen Basın Çalışanlarının, “Çalışan Gazeteciler günü ”nü kutluyoruz. Ve Anayasal sistem içinde, Yasama, Yürütme, Yargı, Demokratik kitle teşkilatları STK’lar ve Basının önemli yerinin olmazsa olmazlığını bu gün vesilesiyle bir kez daha hatırlatıyoruz.  
Nedenleri başka yerde aramak yerine, geliştirmek çok zor değildir. Farklı seçeneklere ihtiyaç yok. Bağımsız, gerçekçi ve uzlaşma kültürüne sahip olunması yeterlidir.  Parlak sözlerin yerine özüne dönülerekve toplumda doğru haber alma anlayışıyla da daha gerçekçi düşünmektir. Hepsi bu? TÜRKAV, BASIN ÇALIŞANLARI İÇİN DAHA GÜZEL GÜNLERİN OLACAĞINA İNANMAKTADIR.  Dünya’da ve Ülkemizde gelişen olaylardan basın yayın organlarıyla, gazete, sanal ve televizyon aracılığıyla çok kısa sürede haberdar olunmaktadır. Haber alma hakkını yerine getiren, insanları aydınlatan ve düşünceye sevk eden basının gerçekçi ve bağımsız olması zorunludur.
10 Ocak’ta Basın çalışanlarını sadece hatırlama ve kutlamakla anlam yüklemek eksik olur kanaatindeyiz. Çünkü 10 OCAK basın anlayışının ve patronlarının kendilerini sınav yapabilme günü olaraktan da görülmelidir. 
İnsan sıfırı keşfetti ve ondan çekindi. Kamu çalışanlarının, basın çalışanlarının, emeklilerin ücretleri için basının sorumluluğu vardır.Basın çalışanlarının yüklendiği sorumluluğu toplumun en değerli varlığıdır. İşsizlerin, güçsüzlerin, kimsesizlerin ve dar gelirlinin feryadını dindirmek için Basının sorumlu vardır İnsanlar, mutluluklarını bile yaşarken, teknolojinin getirdiği imkânları kullanarak daha da mutlu oluyor ise, basının yeri çok önemlidir.
TÜRKAV basın çalışanlarının, çalışan gazetecilerinproblemden arınmış bir anlayışla,10 Ocak çalışan gazetecilerin ve basın çalışanlarının gününü kutlayarak,  başarılar diliyoruz. 
Kenan KURU 
Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber