Usta Projeleriyle Gönüllere Taht Kurdu

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adayı Ömer Hakan Usta, İkram Sofrası’nda düzenlediği basın toplantısında hem projelerini anlattı hem de değişimin önemini vurguladı.

Usta, kısa ve önemli açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Basın mensuplarının Usta’ya çok sayıda soru sorduğu gözlendi.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasının, Trabzon’da en çok tartışılan ve en çok mahkemesi olan kurum olduğunu kaydeden Usta, bundan şoför esnafının da rahatsız olduğunu dile getirdi.

Usta, “Bu rahatsızlığın biz de farkındayız.

Belki en çok mahkemesi olan Oda olduğunu biz de biliyoruz. Belki içinizde hâlen mahkemelik olanlarınız bile var. Ama yalnız basınla değil, kendi arkadaşlarımızla da mahkemelerimiz var.

Burada mahkeme konularına girmiyorum ama bunların hiçbirinin şoför esnafının hakkının arandığı için açılmadığını söylemeliyim.” dedi.

ODAYI TARTIŞILIR OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

Mahkeme davalarının şoförlerin meseleleriyle alakası olmadığını, yalnız başkanla ilgili olduğuna vurgu yapan Usta, “Biz bütün bu yanlışlara son verip, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odasını tartışılır olmaktan çıkararak Türkiye’de parmakla gösterilecek ve örnek alınabilecek bir Şoförler Odası hâline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Basın toplantısında 21 projeyi açıklayan ve her bir projenin uygulanabilir olduğunu kaydeden Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adayı Ömer Hakan Usta, şoför esnafının çocuklarına burs vermekten sağlık hizmeti vermeye, avukatlık hizmeti vermekten odaya ait çekiciye ve her yıl belirlenecek 6 şoförü umreye göndermeye kadar bir dizi projesini anlattı.

Usta, en büyük projelerinden birinin şoför esnafının birlik, beraberlik ve kaynaşmasına özen göstermek olacağını söyledi.

Üyeler arasında oy versin vermesin ayrım yapmayacaklarını kaydeden Usta, “Üye ayrımı yapmadan, bütün üyelerimize, bize oy versin vermesin eşit, adaletli hizmet ve hak ettiği değeri vermeyi sizin aracılığınız ile buradan tüm esnafımıza söz veriyorum.” ifadelerine yer verdi.

ŞOFÖR ESNAFI YENİ BİR DÖNEM BAŞLATACAK

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adayı Ömer Hakan Usta, sözlerine şöyle devam etti: “Şu ana kadar esnafımıza hiçbir katkısı olmayan mevcut Oda Başkanı, seçim kaybedeceği kaygısı ile olsa gerek, Odaya gelen esnafımıza, aidatlarını kapatayım diyerek oy istemektedir. Ama esnafımız artık bu tür teklifleri elinin tersi ile itecek asalete sahiptir. Biz düzeyli bir kongreden yanayız. İstiyoruz ki Trabzon kamuoyunun alkışlayacağı bir kongre yapalım. Biz böyle bir kongre için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bugüne kadar şahsımıza gösterilen ilgi de bize yön veriyor. Şoför esnafı artık değişim istiyor. Şoför esnafı artık yeni bir dönemin başlamasını istiyor. Bu amaçla yola çıktık. Bir olacağız, birlik olacağız. Kavgacı değil, uzlaştırıcı olacağız. Ben koltuk için değil, esnafımızın geleceğini kurtarmak için adayım. Allah utandırmasın.”

SİYASİLERİN MÜDAHİL OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adayı Ömer Hakan Usta, daha sonra gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bir gazetecinin, durakların ne kadarının desteğini aldığını sorduğu Usta, 9 durağın kendisiyle birlikte olduğunu, adil bir kongrede yarışmaktan çekinmediklerini söyledi. Bir başka gazetecinin siyasilerin seçime müdahale edip etmedikleri sorusuna ise Usta, şu şekilde cevap verdi: “Ben siyasilerin tarafsız kalacağını ve adaylara eşit davranacağını düşünüyorum. Şu ana kadar herhangi bir müdahale hissetmedim.” Bir başka gazetecinin “Trabzon’daki STK’lar, Şoförler Odasının kongresine nasıl bakıyor, ilgililer mi?” şeklinde sorusuna ise Usta, “Evet, hem de çok ilgililer. Telefonla arayıp görüşüyorlar. Belki bir destek açıklaması bile yapabilirler.” dedi. Usta, şoför esnafı olarak hafif raylı sisteme karşı olduklarını da sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber