banner240
banner237
banner238

Yeşilay'dan yılbaşında alkol tüketimine uyarı

Dünyada ölümlü trafik kazalarının yüzde 60’ının, cinayetlerin yüzde 85’inin, kadına şiddet olaylarının yüzde 70’inin, tecavüz ve şiddet vakalarının ise yüzde 50’sinin alkolden kaynaklandığına dikkat çeken Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, yılbaşı gecesi alkol uyarısı yaptı.

Dünyada yaklaşık 2 milyar kişi alkollü içki tüketirken, 76 milyon kişinin alkol bağımlısı olduğu tahmin ediliyor. Yılda ortalama 3,3 milyon kişi alkol kullanımına bağlı olarak hayatını kaybediyor. Her yıl 15-29 yaş arasındaki 320 bin genç alkole bağlı nedenlerde dolayı hayata veda ediyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmaya göre, dünyada cinayetlerin yüzde 85’i, tecavüz ve şiddet olaylarının yüzde 50’si, ölümcül trafik kazalarının yüzde 60’ı ve aile içi kavga ve geçimsizliklerin yüzde 70’i alkol kullanımından kaynaklanıyor.
Alkol alarak kontrolünü kaybeden kişilerin kendileri ve çevreleri için tehdit oluşturabileceğine söyleyen Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, alkolün zararlarına bir kez daha dikkat çekti. Boz, şunları söyledi: “Yılbaşı kutlamalarında alkolden dolayı istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. Endüstri, modern, eğlence, ayda yılda bir kere, bir kereden bir şey olmaz’ söylemlerini her defasında korumaya çalışarak alkol kullanımının kişi ve toplumsal zararını örtüyor. Bu tehlikeye karşı farkındalık kazanalım, duyarlı olalım.” Boz, 2018 yılının herkese, sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dileyerek, yeni yılla birlikte yeni umutların doğmasını dilediğini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber