10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, II. Dünya Savaşı sırasında yaşanan acıların bir daha yaşanmasını engelleyebilmek adına Birleşmiş Milletler ’in kurulumunun ardından kabul edilmiştir. Siyasal amaçlarını gerçekleştirmede hiçbir engel tanımayan, her türlü yasal ve siyasal engeli şiddet ve zor kullanarak aşmayı meşru görenleri durdurmayı amaçlamaktaydı. 
Fakat görüyoruz ki İnsan Hakları Bildirgesinin yayımlanmasının ardından geçen 69 yıla rağmen insan hakları ihlalleri bugün de dünyanın her köşesinde devam etmektedir. Yaşama hakkının ihlâlinden, düşünce ve inançlarla ilgili hakların kullanılmasında yaşanan sıkıntılara eğitim ve sağlık hakkının kullanılmasından sosyal, kültürel ve ekonomik haklarla ilgili sorunlara kadar farklı türden ihlaller günümüzün acı gerçekleri arasında yer almaktadır. Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimizin eğitim hakları ellerinden almakta, dinlerini yaşamalarına izin verilmemekte, darp edilmekte olup bu zulümler kimi zaman ölümle sonuçlanmaktadır. Bu durum insan hakları ihlalinin önde gelen örnekleri arasında yer almaktadır.
Bizler MHP’liler olarak hiçbir ayrım yapmaksızın bütün insanlığı aynı ve eşit görürüz. İnsanlığa saygı göstermeyen millet ve yönetimler asla dostluk ve barışı sağlayamazlar. Bizler nerede insan hakkı ihlali varsa o insanların yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan dolayıdır ki insan haklarına saygı bizim için vazgeçilmez bir ilkedir. Bütün insanlığın ve Türk milletinin İnsan Hakları Günü Haftasını kutluyorum.
MHP İLÇE BAŞKANI
            MURAT GEDİKLİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber