Akar'ın yaveri itirafçı oldu

Darbe girişiminde görev alan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkkan, Akar'ın genelkurmay karargahında rehin alındığı anları anlattı. Pişman olduğunu belirten Türkkan, karargahtaki darbecilerin isimlerini de tek tek sıraladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emir subayı Levent Türkkan, darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarına ifade verdi. Türkkan'ın, sorgulama tutanağında yer alan bazı ifadeleri şöyle:

BEN PARALEL YAPI ÜYESİYİM

Bu cemaate yıllarca gönüllü olarak hizmet ettim. Bu güne kadar cemaatte olduğum abilerime itaat ettim, onlar tarafından verilen emirlere bu güne kadar harfiyen riayet ettim. En son bu tarih itibariyle irtibat halinde olduğum abilerim Murat, Selahattin ve Adil kod adlı şahıslardır. Bunlardan Murat'ın evini biliyorum. Konya Yolu civarındadır. Gösterebilirim, diğerlerinin  ve tamamının ne iş yaptıklarını, ayrıca adres ve açık kimlik bilgilerini bilmiyorum. Bu abilerle Murat'ın evinde ayda bir ya da iki ayda bir rutin görüşmelerimi yapıyordum. Ben bu güne kadar Fethullah Gülen Cemaatinin vatan haini olduğuna hiçbir zaman inanmamıştım. Sadece onların Allah rızası için çalıştıklarını düşünüyordum. Ancak darbe teşebüüs ve sonrasında ne olduklarını anladım. Bu yapı ve bu yapıya mensup olanlar için "vatan haini" tabiri az gelir. Artık biliyorum ki bu yapı mensupları "cani ruhlu" kişilerdir. Fethullah Gülen'i bizzat hiç görmedim. Ancak söylediklerim aynen onun için de geçerlidir.

ÇALINTI SORULARLA ASKERİ LİSEYİ KAZANDIM 

1989'da Işıklar Askeri Lisesi sınavlarına girdim. Sınavdan önceki gece soruları getirip verdiler. Ve liseyi kazandım. Genelkurmay'da emir subaylığı görevine getirildikten sonra cemaat adına verilen görevleri yerine getirmeye başladım

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber