banner240
banner237
banner238

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan İnsan  Hakları Gününde 'Kudüs' vurgusu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, ABD’nin, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ün tanınması şeklinde aldığı kararın insan hakları ihlali olduğunu ifade ederken, kararı tanımadıklarını dile getirdi.

İSRAİL, EN BÜYÜK İNSAN HAKLARI
İHLALLERİNE İMZA ATMAKTADIR
En temel insan hakkı olan “Hayat Hakkı” için savaşlara son verilmesi temennisinde bulunan Gümrükçüoğlu mesajında şunları kaydetti: “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in temel insan hakları sözleşmelerine taraftır. Kanunlar önünde bireylerin eşitliği ve ayrımcılığa uğramamaları ilkelerine dayanan insan haklarına saygı, Türkiye Cumhuriyeti’nin değiştirilemez niteliğidir. Günümüzde insan hakları birçok noktada ihlal edilmekte, özellikle İslam coğrafyaları kan gölüne dönüştürülmektedir. Filistin’de on yıllardır devam eden zulüm İslam beldesi olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi yönündeki çabalarla yeni bir boyut kazanmıştır. ABD’nin bu yönde aldığı karar her yönüyle insan hakları ihlalidir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Müslüman halklara zulüm eden İsrail, dünyadaki en büyük insan hakları ihlallerine imza atmaktadır.

TEPKİSİZ KALINAN HER ZULÜM,
ZALİMİ DAHA DA PERVASIZLAŞTIRIR
İslam düşmanı ve yabancı karşıtı akımlar batılı ülkelerde giderek siyasetin merkezine oturuyor. Dili, dini, rengi ve kültürü farklı olduğu için milyonlarca insan ötekileştiriliyor, baskı ve şiddet görüyor. Arakan’da Müslümanların maruz kaldığı vahşet karşısında sergilenen kayıtsızlık, bunun en son örneğidir. Unutmayalım ki sessiz ve tepkisiz kalınan her zulüm, zalimi daha da pervasızlaştırır. Görmezden gelinen her trajedi, yenilerinin habercisi demektir. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden Türkiye, sınırları içinde olduğu gibi dışında da adaletin, barışın, hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir. Algı operasyonlarına prim vermeden Filistin’den Suriye’ye Asya’dan Afrika’ya kadar tüm mazlum ve mağdurların yanında olmayı sürdüreceğiz.
Bu düşüncelerle, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kalbi duygularla kutluyor, bu müstesna günün milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini temenni ediyorum.“

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber