BAŞKAN KÜÇÜK ELLER İLE MARUL DİKTİ
Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı tarafından uygulanan ‘’Toprak ve Tarım Sevgisi’’ projesi kapsamında Atatürk ilkokulu 3 C sınıfı öğrencileri ile Kavaklı Mahallesinde 4000 m2 kapalı alanda seracılık yapan Mesut ve Özkan GEDİKLİ seralarında öğrenciler ile dikilen marul dikimi yapıldı. Gedikli ailesi seralarında roka, maydanoz, yeşilsoğan, nane, ıspanak üretimi de yapıyor.
Öğrenciler ile marul dikimine  Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU,Akçaabat Ziraat Odası genel Sekreteri  Ziraat mühendisi Veysel BAKİ Atatürk İlkokulu müdür yardımcısı Saadettin KAZAZ sınıf öğretmeni Hayrettin KAYIKÇI da eşlik etti. Fide dikimin ardından öğrencilerin okuma alışkanlığını geliştirmek amacı ile hikâye kitabı ve kalem seti hediye edildi.
Genç çiftçi Mesut GEDİKLİ ve Akçaabat Ziraat Odası ziraat mühendisi Veysel BAKİ öğrencilere marul dikimi yaptırdı.
“Toprakla temasınızı asla kesmeyin”
Akçaabat ziraat odası başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu öğrencilere belki ilerde farklı işler yapacaksınız belki geleceğin Ziraat Mühendisleri olacaksınız biz sizlere toprak ve tarım sevgisini bizzat toprakla temas ettirerek göstermek istedik şimdi hep birlikte dikim yapacağızve bunun ardından daha önce dikilmiş marulların olduğu serada diktiğimiz marulların büyümüş halini birlikte göreceğiz . Genç ve azimli çiftçimiz Mesut GEDİKLİ’ ye teşekkür ediyorum Akçaabat ta seracılığın gelişmesinde örnek çiftçilerimizden birisi geçimlerini buradan sağlıyorlar. Burada sizlere birer hikaye kitabı veriyoruz bunları okudukça birbiriniz ile değiştirin hepiniz farklı kitapları okumuş olunifadelerini kullandı.
"TOPRAK SEVGİSİ KÂĞITTA KALMAMALI"
 
Amaçlarının gelecek nesillere toprak sevgisini aşılamak olduğunu vurgulayan Eyüpoğlu "Projemizle bu örnek uygulamayı tüm ilçe geneline yaymak istiyoruz. Diğer farklı okullarla da bu çalışmalarımız sürecek. Hatta okul bahçelerinde seralar yapıp bu alanlarda hobi bahçeleri oluşturacağız. Tarıma meraklı öğrenci ve öğretmenlere de konu hakkında bilgi paylaşımında bulunacağız. Uygulama olmadan hiçbir şey olmuyor. Kağıt üzerinde çocuklar marulun nasıl yetiştirildiğini görmüştür ama şu an marulu kendileri dikti duygularının da çok farklı olduğunu düşünüyorum. Toprak sevgisi de hep kâğıt üzerinde kaldı. Sıkıntımız bence uygulamada. İşte uygulayıcı biziz. Toprak sevgisini bu çocuklara aşılamamız şart. Toprak sevgisi çok farklı bir his. Amacımız çocuklarımızı betonlaşmanın ve bilgisayarın etkisinden kurtarabilmek için bu projeyi uyguladık. Hedefimiz ve arzumuz toprağını seven nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber