BASKETBOLDA YENİ OYUN KURALLARI ANLATILDI TRABZONLU HAKEMLERE DERS
Türkiye Basketbol Fedarasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitim Koordinatörü Murat Biricik, Trabzon bölgesi hakemlerine yeni oyun kuralları hakkında bilgiler verdi.
Hayri Gür Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya Trabzon  Basketbol İl Temsilcisi Abdurrahman Semercioğlu  Türkiye Basketbol Fedarasyonu Müsabaka Gözlemcisi, İl Hakem Kurulu Eğitim Sorumlusu  Zeliha Bayraktar, klasman ve aday hakemler katıldı.
SPORTMENLİK FAUL TANIMI DEĞİŞTİ
Biricik, hakemlere hitaben yaptığı konuşmada,yeni kurallar ile ilgili şunları dile getirdi. ‘’ 2017-2018 sezonunda sportmenlik dışı faulün tanımı değiştirildi, topla oynama amacı olmayan, oyunun ruhuna aykırı davranışların tamamı sportmenlik dışı faul olarak nitelendirilecek. Özellikle Amerikalı oyuncuların zorlandığı, NBA adımı olarak nitelendirilen bir fazla adım, hatalı yürüme olarak nitelendiriliyordu. NBA adımı da serbest bırakıldı’’ dedi.
TRABZON’A ÖNEM VERİLİYOR
Trabzon Basketbol İl Temsilcisi Abdurrahman Semercioğlu ise’’ Toplam 7 eski süper lig hakemi, illerde eğitim yapmak için her ili sezon öncesi geziyorlar. Önceki yıllardaki başarılı çalışmalarımız neticesinde, eğitim koordinatörü ilimize verdiği önemi göstermek için  Trabzon’a kendi gelmek istediğini belirtti.
Klasman hakemi haricindeki tüm hakemlerimizin 18-20 yaş aralığında olması nedeniyle memnuniyetini dile getirdi. Toplam 35 vizeli hakemimiz bulunmakta, bunların 8 tanesi bayan.2 yıldır hakem ücretlerinin GHSİM tarafından ödenmemesi en büyük problemimizdir’’ şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber