Büyükşehir Belediyesi anıt ağaçları restore ediyor

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde oluşturulan özel ekip, tespit edilmiş olan anıt ağaçları tek tek inceleyerek bakım, budama, gençleştirme, kovuk kapama, tedavi ve bitki besleme gibi gerekli olan tüm çalışmaları yerine getiriyor.

 

Anıt ağaç restorasyon çalışmalarına Trabzon Fen Lisesinin bahçesindeki manolya ağaçlarından başlayan Büyükşehir Belediyesi, 100 yaşındaki manolya ağaçlarını bakıma aldı. Yapılan çalışma sonucunda, yaklaşık 20 yıl önce okul bahçesinde yapılan bahçe düzenleme çalışmaları neticesinde manolya ağacının etrafının betonla çevrildiği, bu nedenle köklerinin sıkıştığı ve kuş yuvası tipi kök oluşumunun meydana geldiği anlaşıldı. Yaşlı manolya ağacında kovuk tamiri, kök terbiyesi yapılacak ve ağacın etrafı genişletilerek kök sıkışıklığı önlenecek.

 

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarihe şahitlik eden en önemli doğal mirasların korunması için çalışmalarına hızla devam ettiklerini söyledi. Başkan Gümrükçüoğlu, “Yapılan araştırmalar neticesinde ilimizde 79 adet anıt ağaç tespit edilmiştir. Anıt ağaçlarımızın 35 tanesi Sürmene ilçesinde, 19 tanesi Ortahisar ilçesinde, geri kalanlar diğer ilçelerde yer almaktadır. Bu doğal miraslarımızı geleceğe en iyi şekilde aktarmak vazifemizdir. Bu çalışma bizler için özel bir çalışmadır” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber