banner240
banner237
banner238

Doğu Azerbaycan ile ilişkiler geliştirilecek
İran’ın Doğu Azerbaycan İli Ekonomiden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Nevadad, İran-Türkiye İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Kami ve beraberindeki İranlı bürokratlardan oluşan heyet, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.  
TTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat İskender, yönetim kurulu üyeleri Özcan İlarslan, Emanullah Tüfekçioğlu ve İsmail Gençcelep tarafından karşılanan heyete, Trabzon Liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş ve İran’ın Trabzon Başkonsolosu Reza Kondari de eşlik etti.
 
TTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat İskender, Trabzon ile Doğu Azerbaycan eyaletinin merkezi Tebriz arasındaki ticaret koridorunun yeniden canlandırılmasını istediklerini ve bu nedenle ziyarete büyük önem verdiklerini vurguladı. İskender, İran’dan son yıllarda gelen turist sayısının arttığını ve bu rakamın daha da artacağını umduklarını ifade etti.
 
Trabzon ve Tebriz’i tanıtan filmlerin izlenmesinin ardından söz alan Vali Yardımcısı Ali Nevadad, geçtiğimiz günlerde iki ülke Cumhurbaşkanı arasında yapılan görüşmeyi hatırlatarak şunları söyledi:
 
“Bu tip ikili görüşmeler umarız ki daha fazla olur ve iki ülke ilişkileri daha fazla yakınlaşır. 30 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşmaya katkı sağlamak için Doğu Azerbaycan eyaleti olarak gereken gayreti göstereceğiz. Türk yatırımcıları bekliyoruz.”
 
Toplantıda daha sonra İran-Türkiye İş Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Reza Kami ve Trabzon liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak tarafından protokol imzalandı. Protokolle, Trabzon Limanı ile Tebriz kenti arasında İran yüklerinin transit taşınmasındaki engellerin çözümü için uzman kişilerin çalışma yapması karara bağlandı.
 
Her iki heyetin ziyaretin anasına birbirine plaket ve hediye takdiminin ardından, TTSO Özel İpekyolu Müzesi ziyaret edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber