Engelli yüzücünün hedefi,  Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu
Trabzon’da yaşayan bedensel engelli  yüzücü Temel Yağız Kandaz,  Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu olmak istiyor
Kandaz: "Hedefim, 16-18 Ocak 2018 tarihlerinde  Niğde -Aksaray’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda iyi bir derece yaparak önce Avrupa  ve Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatları'na katılabilme  hakkını kazanıp  buralarda madalya elde etmek"
Trabzon’da yaşayan 27 yaşındaki bedensel engelli yüzücü Temel  Yağız  Kandaz, 16-18 Ocak 2018 tarihleri arasında Niğde-Aksaray’da yapılacak  Türkiye şampiyonasında  iyi bir derece yaparak önce    Avrupa ve ardından Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatları'na katılabilme hakkını  kazanıp buralarda  madalya kazanmak istiyor.Hasan Kamil ve Fatma  Kandaz  çiftinin ilk çocuğu olan ve  yüzerken geçirdiği  kaza sonucu  sakat kalan  Temel Yağız  Kandaz, yüzmede    adından söz ettirmek istiyor.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  Makine Fakültesini bitiren engelli yüzücü Türkiye Şampiyonası’na  Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki  Mehmet Akif Ersoy kapalı yüzme havuzunda antrenman yaparak hazırlanıyor.
Temel Yağız Kandaz, yaptığı açıklamada, haftada 3 gün antrenman yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:" Hedefim,16-18Ocak 2018 tarihleri arasında Niğde Aksaray’da yapılacak Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme şampiyonasında iyi bir derece yapmak. Daha sonra Avrupa ve Tokyo 2020 Paralimpik Olimpiyatları’na katılabilme hakkını kazanıp buralarda  ülkeme madalya elde kazandırmaktır. Antrenmanlarımı İdmanocağı Yüzme Takımı baş antrenörü Ozan Sağlam yönetiminde sürdürüyorum. Kısmetse önümüzdeki pazartesi günü yarışmalar için Niğde- Aksaray’a gideceğiz. Müsabakalara ferdi sporcu olarak katılacağım’dedi.
SAĞLAM " Şehrimizin gururu olacağına inanıyorum"
Trabzon İdmanocağı Spor Kulübü Yüzme Baş antrenörü Ozan Sağlam, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu’nda antrenmanlara başlayan Temel Yağız Kandaz’ın yüzmede önemli başarılar elde edeceğine inandığını söyledi.
Sağlam, ‘’  Temel Yağız  ilk etapta Türkiye şampiyonasında S1 veya S3 50 metre sırt üstü branşında yarışacak. Ve ardından katılma hakkını elde ettikleri takdirde Avrupa’da ve olimpiyatlarda da başarılı olmasını bekliyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin gururu olacağına inanıyorum. Müdürlüğümüz,  İdmanocağı Kulübü ve ailesi sporcumuza her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Temel Yiğit, kısa zamanda önemli mesafeler kat etti. İnşallah bundan sonra daha kapsamlı çalışarak, 2020’deki Tokyo Paralimpik Olimpiyatları’na katılarak ülkemize madalya kazandıracaktır

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber