banner240
banner237
banner238

Fındık yarıcılarına bahçede eğitim…

Düzce İŞKUR, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ferrero Fındık tarafından ortaklaşa düzenlenen ve 30 Ekim’de başlayan Fındıkta Yarıcı-Ortakçı Semineri’nde 30 üreticiye önce fındıkla ilgili konularda 3 günlük teorik bilgiler verildi. Dördüncü gün ise fındık bahçesinde başta budama işlemi olmak üzere uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Seminere katılanlara Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesi”, Ferrero tarafından da budama gereçleri verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Burhan Şahin, Ferrero Değerli Tarım Sosyal Uzmanı Tuğçe Çiçek ve Ferrero Bölge Geliştirme Müdürü Murat Akbaş tarafından örnek bahçede budama, fidan alma, tekniğine uygun ilaçlama gibi konularda yarıcı olarak fındık üretimi yapanlara uygulamalı bilgiler aktarıldı.

Seminere katılan yarıcı üreticiler ise, uygulamalı eğitimde fındık yetiştirmeyi adeta yeniden öğrendiklerini belirterek; ’’Atadan, dededen, babadan kalma yaptıklarımızda neler yanlış olduğunu öğrendik. Edindiğimiz yeni bilgilerle bahçelerimizde verimin artacağına inanıyoruz. Hem emeğimizin karşılığını daha çok alacak, hem de ülkemizin fındıktan daha fazla döviz kazanmasına da katkıda bulunmuş olacağız” diye konuştular.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber