Hacısalihoğlu: Devletin kendi işini kuranlara sağladığı imkânlar çok iyi
TRABZON, TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, lise öğrencilerine yaptığı konuşmada, “Kendinizi donanımlı hale getirmeniz çok önemli. Okuldaki eğitiminizin yanı sıra eğitim programlarına katılın. Devletin kendi işini kuranlara tanıdığı imkanlar da günümüzde çok iyi” dedi.
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Meslek Lisesi’nde düzenlenen konferansta öğrencilere hitap etti, sorularını yanıtladı. Başkan Hacısalihoğlu, öğrencilerin geleceklerini yönlendirme adına şimdiden çeşitli çalışmalar yapmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
 
“Hocalarımız sizlerle yakından ilgileniyor. Geleceği yönlendirme adına şimdiden kendinizi şartlandırabilirsiniz. En iyi yapabileceğiniz ve en çok seveceğiniz iş konusunda kendinizi yönlendirmelisiniz. Hocalarımızın bu konuda yaptığı çalışmalar çok olumlu. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Gelecek açısından bu ülkenin sizlere çok büyük ihtiyacı var. Her birinizin yapacağı özellikli işler var. Kimsenin aklı diğerinden fazla değil. Hepimiz bu sıralardan geçtik. Şu anda rahatsınız. Derdiniz yok her şey çok rahat. Aileleriniz size bakıyor. Ama birkaç yıl sonra hayata atılacaksınız, yuva kuracaksınız. Bu nedenle şimdiden okul sonrası ne yapacağınızla ilgili olarak kendinizi yönlendirin.”
 
“EĞİTİM PROGRAMLARINA KATILIN”
 
Liseden sonra bazı öğrencilerin direkt hayata atılmayı seçebileceğine de dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bu okulun verdiği eğitimle yapacağınız çok iş var. Ama okuldayken veya okul bittikten sonra birçok eğitim programına katılıp sertifika alarak kendinizi daha iyi yetiştirmelisiniz. Yarın bir iş yerine başvurduğunuz takdirde ‘ben şu eğitimleri aldım kendimi yeterli hissediyorum’ diyebilmelisiniz. Piyasa sizin gibi gençleri arıyor. Önemli olan sizlerin kendinizi belli bir dalda yetiştirmenizdir. Hepiniz özel sektörde olmayacak. Kamuya girenleriniz kendi işini kuranlarınız da olacak. Ama ne yaparsanız yapın kendinizi donanımlı hale getirmeniz çok önemli. Bazılarınız belki ‘okul bitsin bakarız’ diyor olabilir. Artık öyle bir şey yok. Çocuklar ilkokuldan kendilerine yön çizmeye başladılar. Bence siz okul bitmeden bunları düşünmeye ve kendinize bir yol çizmeye başlayın.”
 
“DEVLETİN KENDİ İŞİNİ KURANA SAĞLADIĞI İMKANLAR ÇOK İYİ”
 
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, kendi işini kuranlara devletin çok iyi imkanlar tanıdığını da vurgulayarak, “Devlet imkanlarını da şimdiden düşünün. Gerekli bilgiyi bizden de alabilirsiniz. Önemli bir meslek dalındasınız. Hiçbir sektörde para olmadan iş olmaz. Sizin de işiniz hesaplardan, kasa bağlamadan geçiyor. Her şirketin ihtiyacı olan bir pozisyon. Mesleğinizi bu sıralarda çok iyi öğrenin. Bizim her zaman size yardımcı olmak için kapımız açık” dedi.
 
Başkan Hacısalihoğlu, konferansın sonunda okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber