banner240
banner237
banner238

İftar için tek kuruş harcanmıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen halk iftarlarında yemek maliyetleri için Belediye bütçesinden kesinlikle harcama yapılmadığını ifade etti.

 

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde sokak iftarları organizasyonlarının bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini kaydederken kurulan mütevazı iftar sofraları ile dünyaya birlik mesajı verdiklerini dile getirdi.

 

YASAL OLARAK HAKKIMIZ AMA KESİNLİKLE KULLANMIYORUZ

Söz konusu iftar organizasyonlarındaki yemek giderlerinin yasal olarak Belediye bütçesinden karşılanabilecek olmasına rağmen buna yanaşmadıklarını vurgulayan Gümrükçüoğlu, “Belediye bütçesinden bu yemekler için katiyetle en küçük bir miktar bile harcanmamaktadır. Kaldı ki yasal olarak belediyelerimiz yemek programı yapabilecek olmakla birlikte işte bu tarz bir takım dedikoduları bertaraf etmek için tamamen Belediye bütçesi dışında bu mütevazı iftarları düzenliyoruz” dedi.

 

GELSİNLER BU BİRLİK VE BERABERLİĞİ BİZİMLE YAŞASINLAR

Bu konu üzerine spekülasyonlarda bulunanlara da seslenen Gümrükçüoğlu sözlerini özetle şu şekilde tamamladı: “Biz diyoruz ki bu konularda lütfen dedikodu yapmayın, hasetlik yapmayın. Bu iftar sofralarında toplumun her kesiminden inanan insanlarımızı bir arada görüyoruz, barış ve kardeşlik içinde birlik mesajı veriyoruz, oruçlarımızı açıyoruz. Diyoruz ki ‘Trabzon’da Ramazan barıştır, kardeşliktir, merhamet ayıdır. Kırgınlıkların yok edildiği aydır. O sayede de her sosyal grup ve kesimden insanlarımız burada bir araya geliyor. Bu iftar sofralarında herkes bir, sünnete uygun olarak paylaşım var. Bu sofraların mütevazı masrafları da sizin benim gibi herhangi bir kardeşimin gönlünden koptuğunca karşılanmaktadır. Kesinlikle Belediye bütçesinden yemekler için harcama yapılmamaktadır. O bakımdan az önce söylediğim gibi bu tarz soru işaretleri oluşturmaya gayret edenleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bıraksınlar dedikoduları, gelsinler 79 milyon insanın beraberliğini ve kardeşliğini bu mütevazı sofralarda bizimle yaşasınlar.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber