banner240
banner237
banner238

KALANDAR KIŞ TURİZMİNİ CANLANDIRAK

Maçka Livera Köyü’nde düzenlenen “Livera Kalandar Festivali” ne katılan TÜRSAB Doğukaradeniz Bölgesi Başkanı Suat GÜRKÖK Kalandar Kutlamalarının turizm açısından önemine değindi.

Başkan Suat GÜRKÖK yaptığı konuşmada; “Bugün burada çocukluğumuzda kutladığımız kalandar torbasını anılarımda tekrar canlandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Kalandar bölgemizin ve ülkemizin önemli bir folklorik değeridir. Bu geleneklerin korunup yaşatılması turizm açısından da ayrı bir önemlidir. Bölgemiz son yıllarda turizm potansiyelinin çıtası günden güne yukarı tırmanmaktadır. Alternatif turizm modelleri üreterek bu çıtayı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Bunun için Kalandar özellikle kış turizmi kapsamında 2 yada 3 gün olarak planlanarak turizm seyahat acenteleri tarafından ürün haline getirilmelidir. Kış turizmini canlandırma ve geleneklerin korunmasında atacağımız bu adım hem bölgeye sosyo-ekonomik girdi sağlayacak hem de bölgenin refah seviyesini arttıracaktır.” dedi.
GÜRKÖK konuşmalarının sonunda mistik bir köy havasında bu denli güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese ve geceye yurtiçinden ve yurtdışından gelerek ayrı bir renk katan tüm misafirlere teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber