banner240
banner237
banner238

KARİYER GÜNLERİ FAKÜLTE ZİYARETLERİ BAŞLADI...

 Bu proje ile öğrenciler,tercih edecekleri meslekler ile ilgili gelecekte karşılaşabilecekleri durumları yerinde görerek kendilerini nasıl bir iş hayatının beklediğini öğrenme olanağına sahip olmaktadırlar. Ayrıca ziyaretler esnasında, üniversitedeki akademisyenlerle birebir iletişime geçerek merak ettikleri konularda bilgi sahibi olmaktadırlar.

Bu kapsamda 800 öğrenci, gruplar halinde kariyer günleri ziyaretlerine katılacaktır. Bu projeye katılan öğrencilerin bilgilenmeleri ve onların da arkadaşlarını bilgilendirmesi, gördüklerini arkadaşlarına aktarmasıyla okullarındaki diğer öğrencilerin de doğru bölüm ve üniversite tercihi yapmaları hedeflenmektedir.
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve öğrencilerin bölümleri yakından tanıma, inceleme, mesleklerin gerektirdiği özellikler ve ilerideki iş imkânlarını öğrenme fırsatı bulacakları “Kariyer Günleri Fakülte Ziyaretleri” iki hafta sürecektir.
Bu Yıl İlk Defa Kariyer Günleri Projesi Kapsamında Üç Okulda Öğrenci-Öğrenci Buluşmaları Pilot Uygulaması Başlatıldı.
Ayrıca bu yıl ilk defa Kariyer Günleri Projesi kapsamında üç okulda öğrenci-öğrenci buluşmalarıpilot uygulaması Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Bilgisayar, Elektrik Elektronik, Makine, İnşaat Mühendisliği Fakülteleri, Mimarlık Fakültesi ve Eczacılık Fakültesinden gelen hoca ve öğrencilerle başladı.
Bu faaliyetler ile henüz lisede öğrenim gören ve meslek seçimi yapma noktasında önemli bir süreçten geçen öğrencilerin, tercih etmek istedikleri bölümlerden gelen deneyimli akademisyen ve öğrencilerle buluşmaları sağlanmaktadır. Bu buluşmalar esnasında samimi bir sohbet ortamı oluşmakta ve öğrenciler merak ettikleri tüm sorulara cevap bulabilmektedirler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber