banner240
banner237
banner238

MOTORLU ARAÇ SATICILARI SORUNLARI KONUŞTULAR
Karadeniz Bölgesinde ikinci el araç alım satımı yapan galeriler, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç’un katılımı ile Akçaabat’ta toplandı. Toplantıya Akçaabat Oto Galericiler Dernek Başkanı Necati İsak ev sahipliği yaptı.
MOTORLU ARAÇ SATICILARI SORUNLARI KONUŞTULAR
Karadeniz Bölgesinde motorlu araç alım satımı yapan galericiler, Akçaabat ilçesinde istişare toplantısı düzenledi. Akçaabat Oto Galericiler Dernek Başkanı Necati İsak’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, , Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Trabzon Oto Galericiler Dernek Başkanı Hüseyin Reis, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ile Karadeniz bölgesinde araç alım satımı yapan galericiler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Necati İsak, katılımcılara teşekkür ederken sorunlardan bahsetti. İsak, “Bizim genel ve yerel sorunlarımız var.  Genel sorunlarımızı federasyon başkanımız anlatacak. Yerel sorunlarımızdan bir galericiler sitesine ihtiyacımız var. Onu da saolsun belediye başkanımız arsa tahsis edip çözecek” dedi.
Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, federasyonun 2010 yılında kurulduğunu belirterek, amaçlarının araç alım satım işini yapanlarının bir çatı altında toplamak olduğunu ifade etti. Erkoç, “Giderek büyüyen bir federasyonumuz var. Esnafımızın önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Otomotiv sektörü çok cazip olduğu için meslektaşlarımızın haricinde herkes araç alıp satıyor. Meslekte yeterlilik belgesi için çalışma başlatıyoruz. Bundan sonra önüne gelen araç alıp satamayacak. Türkiye’de yılda yaklaşık 7 milyon araç satılırken, bunun 5.5 milyonu kayıt dışı araçtır. Mesleğimize standart getirince kayıt dışı araç alım satımı da ortadan kalkacak. Kayıt dışı yüzünden mesleğimizde itibarsızlaştırıldı. Bizim belli başlı sorunumuz var. En önemlisi KDV sorunu ile internetten araç alım satımı yapan site sorunu. Bir site üye aidatlarını 5’e katladı. Yaptığımız görüşmelerde de hiçbir şekilde geri adım atmadı. Biz de bunun önüne geçmek için federasyonumuz bünyesinde www.otomobil.com web sitesini hazırladık, yakında yayına başlayacak” diye konuştu.
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’de oto galericilere destek verdiğini kaydederek, “Akçaabat İlçesinde faaliyet gösteren galerici esnafımızı bir çatıda toplamak için onlara bir galericiler sitesi yapacağız. Bunun için arsa tahsis edilip çalışmalara başlanacak” ifadelerine yer verdi   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber