MTV artışı ikinci el pazarını canlandıracak'
MTV’ye yapılan artış, otomobil satın almak isteyenleri bir kez daha düşündürüyor. Sıfır lüks otomobile binmeyi tercih eden kullanıcılar, MTV’deki artış nedeniyle karar vermekte zorluk çekiyor. Türk otomotiv sektörünün öncü şirketlerinden Çelik Motor'un bünyesinde faaliyet gösteren ikinciyeni.com Marka Direktörü Emre Ayyıldız, 2016 yılı sonunda yapılan ÖTV ve 2017 yılında yaşanan kur artışının özellikle lüks segmentteki satışlarını etkilediğini belirtti. Ayyıldız,”2016 yılında toplam otomobil satışı (Ocak-Eylül) ile 2017 yılındaki toplam satış (Ocak-Eylül) aynı olmasına rağmen lüks segmentte 10 binin üzerinde daralma olduğunu görüyoruz.” dedi.
Fiyatların yükselmesi nedeniyle alıcıların ikinci ele yöneleceğini söyleyen Ayyıldız sözlerine şöyle devam etti: “İkinci el lüks otomobillerde son 1 yılda yaşanan fiyat artışı %15- %18 bandında. Ancak sıfır otomobil ile arasındaki yüksek fark nedeniyle ikinci el pazarına olan yoğun ilginin devam edeceğini öngörüyoruz.”
Otomobil Severlerin Bir Numaralı Sitesi: ikinciyeni.com
Kurumsal müşterilerin yanı sıra bireysel müşterilere de açık artırma yoluyla ikinci el otomobil satışı yapan Türkiye’deki ilk internet sitesi ikinciyeni.com, müşterilere profesyonel ekspertiz hizmeti sunuyor.
Lüks segmentteki otomobillerin de satışa sunulduğu ikinciyeni.com’da müşteriler üyelik işlemlerini, ücretsiz ve kolay bir şekilde yapabiliyor. ikinciyeni.com'da açık artırmayı kazananlar, tüm işlemlerin tamamlanmasını takiben 1 gün sonra otomobillerini teslim alabiliyor. Sektörün dijital dönüşümünün en başarılı örneklerinden biri olan site, yeni nesil hizmetleriyle önümüzdeki dönemlerde daha çok kullanıcıyı hayallerindeki otomobillerle buluşturmayı hedefliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber