MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'dan Brüksel Şubesine Ziyaret
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyalog Toplantısı münasebetiyle ziyaret ettiği Belçika’da, Brüksel MÜSİAD Şubesi Yönetim Kurulu ve işadamları ile bir araya geldi. Geniş katılımın olduğu toplantıya, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Brüksel Şube Başkanı Hayri Apaydın, Brüksel Şube Yönetim Kurulu ve işadamları katıldı.
“Amacımız İki Ülke Arasındaki Ticari İlişkileri Geliştirmek”
Ziyaret esnasında açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Brüksel’in dünya ve Avrupa siyaseti açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Kaan, “ Önümüzdeki günlerde resmi açılışını yapacağımız Brüksel Şubesi’ne Türkiye ile Belçika arasında ekonomik ilişkilerin daha ileriye taşınması ve ticaret diplomasisi anlamında büyük görevler düşüyor. Biz de buradaki Türk vatandaşlarının ticari varlığını artırmak için MÜSİAD olarak üzerimize düşen görevi üstlenmeye hazırız. Yurt dışında var olma stratejimizin temel amacı ülkemizle gittiğimiz ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve yeni yatırımlar için iş ortaklıklarına zemin hazırlamaktır.” dedi.
“Türk İşletmecileri 2.3 Milyar Euro’luk Ciroya Sahip”
Brüksel hakkında bilgilendirme yapan MÜSİAD Brüksel Başkanı Hayri Apaydın, “Belçika, yaklaşık 11 milyon 300 bin kişilik bir nüfusa sahip. Ülkedeki girişimci sayısı ise 1 milyon 120 bin düzeyinde. Kısacası, Belçika nüfusunun yaklaşık yüzde 9,9’luk bir kısmı işletme sahibi girişimci. Belçika’da faaliyette bulunan Türkiye kökenli işletmecisi sayısı ise yaklaşık 7 bin ila 10 bin seviyelerinde. Belçika’da çifte vatandaşlar da dâhil olmak üzere, toplamda 230 bin Türk vatandaşının olduğu kabul ediliyor. Bu da Belçika’da yaşamlarını sürdüren vatandaşlarımızın yaklaşık yüzde 4’lük bir kısmının girişimci olduğunu gösteriyor. Belçika’daki Türk işletmecilerinin yıllık toplam ciroları 2.3 milyar Euro seviyelerinde seyrediyor. Bu işletmelerde toplamda 25 bin kişinin üzerinde personel istihdam ediliyor.” şeklinde konuştu.
“Brüksel’e Büyük Önem Veriyoruz”
MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı İbrahim Uyar ise,” MUSİAD Belçika Şubemizin açılışını 2018 yılının ilk çeyreğinde yapmayı planlıyoruz. Belçika Şubemizin açılmasıyla birlikte Brüksel Temsilciliği, şubemizin çatısı altında faaliyetlerini sürdürmeye devam edecek. Brüksel, Washington’dan sonra kurum olarak en çok önem verdiğimiz ikinci nokta.” değerlendirmesinde bulundu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber