banner240
banner237
banner238

MÜSİAD Trabzon'dan Van'a çıkarma …
MÜSİAD Trabzon Şubesi ekibi, Van’a çıkarma yaparak hem ticaretini hem de kültürünü inceledi. Van’ın Trabzonlu Valisi Murat Zorluoğlu ile de görüşen heyet, şehrin, hükümetin attığı adımlarla beraber önümüzdeki dönemlerde cazibe merkezi olacağını söyledi. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“MÜSİAD heyeti olarak Van’a gerçekleştirdiğimiz ziyaretin amacı, Van bölgesini hem ticari ve hem de kültürel anlamda incelemekti. Üyelerimizin önemli tespit ve temasları oldu. Van ile birlikte İran ile işbirliği yapacağımız önemli ticari ilişkiler kurabiliriz’
EKONOMİK CANLILIĞI ARTIYOR
Van şehrinde yaptıkları incelemelerle ilgili bilgi veren Kaan, ‘Van şehrinin meşhur Van Gölü etrafında kurulmuş bir şehir olduğunu gördük. Selçuklu’ya başkentlik yapmış bir medeniyet. Selçuklu’nun izleri çok belirlen olarak görülmektedir. Van ticari olarak da bölgenin incisi konumunda. Kapıköy İran Sınır Kapısı’nın inşaatının kısa bir süre içinde bitecek olması nedeniyle çok sayıda İranlının ziyaret ettiği ilin ekonomik canlılığını her geçen gün artmaktadır. Şehir yapısı çok canlı ve sürekli hareketlilik var.
GÖÇ DURMUYOR
Van’ı iç kesimlerinde bulunan köylülerle yaptığımız sohbette ürünlerinin para etmediğini süt fiyatlarının maliyetleri karşılamadığını dolayısıyla bunlara ek olarak terörün de olduğunu belirterek, büyük bir göç yaşandığını ve bunun da Van şehrini sıkıntıya soktuğunu ifade ettiler.
HÜKÜMETİN ADIMI BÖLGEYİ CANLANDIRACAK
Hükümetimizin Van bölgesini İnşaat, Tekstil alanında cazibe merkezi ilan etmesi ve İran Sınır Kapısı’nın faaliyetlerinin daha da artacak olması Van ve bölgesinin gelecekte yatırım alacağını göstermektedir. Arazi fiyatlarının çok düşük olduğu ve temel geçim faaliyetlerinin tarım ve hayvancılık olduğu Van şehri ayrıca turizm içinde kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Gelecek yatırımları için Van bir cazibe merkezi diyebiliriz.
KENDİMİZİ TRABZON’DA HİSSETTİK
Van ilini ziyaretimizde şehrin Trabzonlu Valisi Murat Zorluoğlu’nu da ziyaret ettik. Kendisiyle bölgeyi ve yatırımları konuştuk. Şehrin avantajlarından bahsederek neler yapılabileceğini tartıştık. Ayrıca Van’a Trabzonlu köylüler de mevcut. 1965 yılında Trabzon’dan Van’a yerleşen aileler bu gün Van’da 2 köyü oluşturmaktadır. Bu köyleri ziyaret ederek hemşerilerimizle bir araya geldik. Karadeniz
kültüründen hiçbir şey kaybetmemişler. Kendimizi Trabzon’dayız gibi hissettik. Yani tarihten beri önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Van ve Trabzon şehrinin ticari atağı daha da hızlandırılmalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber