Nevzat Çiçek anlattı

Habertürk TV'de Balçiçek Pamir'in sunduğu Karşıt Görüş programına katılan gazeteci Nevzat Çiçek, 15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi'yle ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. 

"İzin almadığım için o parti liderinin ismini söylemeyeceğim" diyen gazeteci Nevzat Çiçek canlı yayında şu açıklamalarda bulundu:

1. Ordu içerisinde bir siyasi parti lideri aranıyor. Buranın özellikle altını çizeyim. 1. Ordu içerisinde bir siyasi partiye yakın duran insanlar o siyasi parti liderine ulaşıyorlar. Muhalefet liderlerinden birini ulaşıyorlar. Ve durumu kendilerine açıklıyorlar. Böyle bir girişim olabileceği, 1. Ordu'nun bu anlamda temiz olduğuve dolayısıyla da Cumhurbaşkanı'na sahip çıkılacağı ifade ediliyor.

(...)

Muhalefet lideri önce Başbakan'ı arıyor, ulaşamıyor. Özel Kalem'ine not bırakıyor. Daha sonra Cumhurbaşkanı'yla görüşülüyor. Cumhurbaşkanı'yla görüşüldükten sonra da 1. Ordu'nun bu anlamda sahip çıkılacağı ifade ediliyor. Ve orada çok ilginç bir gelişme yaşanıyor.

(...)

Darbenin esas önlenmesi noktasında... MİT darbeyi hızlandırıyor. Yani saat 3'ü beklemeden darbenin hızlı bir şekilde oluşması sürecinde Hakan Fidan'ın karargah ziyareti öne çıkıyor. 1. Ordu devreye giriyor. Özel Kuvvetler giriyor. MİT işte burada şey yapıyor. Daha sonra da Emniyet... Yani bu dördü esasında, Türk miletinin teşekkür etmesi gereken dört kurum var ilk başta... Devlet Bahçeli diyorsunuz, ben muhalefet lideri diyorum. Bu muhalefet liderine teşekkür etmek lazım. 1. Ordu'ya teşekkür etmek lazım. Özel Kuvvetler'e teşekkür etmek lazım, MİT'e teşekkür etmek lazım. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber