Nitratlı Gübre Takibini Değerlendirdik
Piyasada gübrelerin paketleme aşamasından son kullanıcıya kadar takibinin sağlanmasına yönelik çalışmalar ve bu doğrultuda yapılan ve yapılacak uygulamalarla ilgili olarak,İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde,genel değerlendirme toplantısı yapıldı.
Fabrikadan çıkan nitratlı gübre, çiftçilerin eline ulaşıp kullanılıncaya kadar geçen tüm süreç kayıt altına alınacaktır. El yapımı patlayıcılarla mücadele kapsamında nitratlı gübrelerin amaç dışı kullanımını engellemek için çiftçinin hangi arazi için ne kadar nitratlı gübreye ihtiyacı olduğu, daha önce nitratlı gübre alıp almadığı, yeteri kadar gübrenin elinde bulunup bulunmadığının Gübre Takip Sistemi ile kontrol edilmesi amaçlanıyor.
İl Müdürümüz Cahit GÜLBAY, toplantıya katılan personele nitratlı gübreleri amacı dışında satan ve kullananlara yönelik denetimler yapılarak her türlü suiistimale karşı gerekli yaptırımların uygulanması ve bu konuda hassasiyet gösterilmesinin önemini belirtti. 
Sunuyu Aynur ABDİOĞLU’nun yaptığı yılsonu değerlendirme toplantısına, il ve ilçe Müdürlüklerinde görevli teknik personel katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber