NİZAMETTİN BEKAR'IN KALEMİNDEN ''YALNIZLAŞIYORUZ''

Bu çok tehlikeli bir durum. Şöyle ki bir genç kız veya erkek evlenmeyerek toplumsal görevlerden kaçarsa korkum o dur ki bu gençlerimiz kendilerini bir dar boğazda bulabilirler. Bir kişi tek başına hayatını yaşamaya başlarsa bu durum bu gençlerimizde psikolojik rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir. Bakınız geçenlerde yapılan bir çalışmada bekar olan gençlerimiz intihara daha fazla meyilli oluyorlarmış. Evlilik hayatı gençlerimize sorumluluk bilinci vermekteyken bekar kalma ve bekar hayatı yaşamaya aday olan gençler zorluklara dayanma oranı son derece düşükmüş. Bu durumu anne ve babaların düşünmesini arzu etmekteyim. Çocuklarını imkanlar ölçüsünde mutlaka evlendirmeleri lazım gelmektedir. Evlatlarının sıkıntılarla karşılaşmaması için.

Yalnız olan kişinin şeytanı boldur derler. Yalnızlık esnasında harama kayma noktasında da daha kolay harama gidilmeye başlanır.

Boş yere gençlerinizi evlendirin demiyor Peygamberimiz. Peygamberimiz böyle bir nasihatte bulunmuşsa bunda çok büyük hikmetler olduğunu anlamaktayız. Peygamberimiz ömrü hayatında gençleri evlendirmekte bayağı hassasiyet göstermiştir. Peygamberimizin bu konuda gösterdiği hassasiyet ortadayken daha ne adına bizler evlatlarımızı evlendirmekte gevşek göstermekteyiz anlamakta zorlanmaktayım.

Ayrıca konuya başka bir pencereden bakacak olursak dünya üzerinde genç nüfus itibarıyla eskiden sıkıntı çekmeyen bir ülkeydik. Fakat gençlerimizin evlenmeme rahat yaşama zorluklardan kaçmak anlayışı kimse kusura bakmasın ama genç nüfus oranlarımızın da düşmesine sebebiyet vermiş durumdadır. Dün uluslar arası taşımacılık yapan Birol Kardeşimle ayak üstü sohbette bana konumla ilgili şöyle bir tespitte bulundu. Nizamettin Hocam Ağabeyim;” Almanya’da evlilik yok denecek kadar azdır. İnsanlar yalnız yaşamaktadır. Bundan dolayı Almanya’da köpek kedi gezdiren insan sayısı çok üst seviyededir.” Der. Bugün de ülkemde aynı sıkıntı baş göstermiştir. Gençlerimiz evlenerek sorumluluk almaya yanaşmamaktadır. Yanaşanlarda en ufak bahanelerle tartışıp kavgalar ve ayrılmalar olmaktadır. Bakınız daha geçen sene iki yüz on beş bin çift bu ülkede boşanmış! Bu rakamlar bile konunun ülke genelinde ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmaktadır. Bugün gençlik ya evlenmemekte sorumluluktan kaçmaktadır yada birkaç ay sonra boşanarak toplumsal yapının zarar görmesine sebebiyet vermektedir. Bu her iki durumda yani evlenmemek ve boşanmak ülkem açısından son derece sıkıntılı bir mana ifade etmektedir.

Evlenmekten kaçan Almanya ve diğer yabancı ülkelerde ki gençler gibi kedi köpek gezdiriyorsa bizim ülkemizde de gezdiren insanlarımızın sayısında patlama yapmıştır. Acizane ben kedi köpeğe karşı olduğumu asla söylemiyorum. Eğer bakacaklarsa evlenerek toplumsal sorumluluk alsınlar ondan sonra kedi köpek gezdirsinler bir şey demem. Ama durum böyle değil.

Yalnız yaşamak bir kader değildir…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber