OHAL İlan edildi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE

Türkiye 15 temmuz akşam saatlerinden itibaren tarihin en kritik anlarını yaşamıştır. FETÖ üyesi olduğu anlaşılan bu grup tanklarla silahlarla devlete ve milete karşı saldırıya geçmiştir.

Şahsım ve hükümetin kararlı duruşu milletimizin darbecilere karşı cesurca dikilmesi sayesinde hamdolsun bu teşebbüs amacına ulaşamamıştır.

Geleceğine sahip çıkan milletimiz kahramanlık destanı yazmıştır. Darbeciler karşısında tek vücut olmuştur.

Gözlerinin önünde onlarca kişi şehit olurken yaralı kardeşlerimiz de sabaha kadar direnişlerini sürdürmüşlerdir.Milletimiz 1960 darbesinde Menderes ve arkadaşlarına sahip çıkmamanın üzüntüsünü yıllarca yaşamıştır.

1980 darbesinde toplumumuzun acısı hala tazedir.15 Temmuz tarihi bu kötü gidişe dur denilen bir dönüm noktası olmuştur. İlk defa bir darbe girişimi millet tarafından akamete uğratılmıştır.

 246 masum insan hayatını kaybetmiş, 1536 masum vatandaşımız yaralanmıştır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

 3 AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

Tüm ülkede 3 aylığına Olağanüstü Hal ilan edildi.

BAKANLAR KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, saat 19.45'te başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi 4 saat 40 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına da başkanlık etmişti.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına ilişkin basın açıklamasının, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılacağı bildirildi. Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı AKP'li Mustafa Şentop da OHAL ilan edildiği taktirde vatandaşın sokaktaki hayatının etkilenmeyeceğini söyledi. 

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı 4 saat 40 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığıkaynakları, Beştepe'deki MGK toplantısının sona erdiğini, MGK Genel Sekreterliğinin toplantıya ilişkin yazılı açıklamasının ise Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, yapılacağını kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantısı 23.00 sularında sona erdi.

BAKANLAR KURULU TOPLANDI

MGK toplantısına ilişkin basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Bakanlar Kurulu toplantısı akabinde yapılacak. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Beştepe'deki MGK toplantısının sona erdiğini; MGK Genel Sekreterliği'nin toplantıya ilişkin yazılı açıklamasının ise Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılacağını kaydetti.

Bakanlar Kurulu toplantısı MGK'nın sona ermesinden yaklaşık 2 saat sonra başladı.

Toplantıda 15 Temmuz gecesi başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminde alıkonulan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları da hazır bulundu. Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi'nin kalp krizi geçirmesi üzerine yerine vekaleten atanan Korgeneral İbrahim Yaşar da toplantıya katıldı.

AÇIKLAMA  AYRI DİLE ÇEVRİLECEK

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yapılacak açıklamanın, İngilizce, Fransızca ve Arapça çevirisiyle yayınlanacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devam eden Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, yapılacak açıklama İngilizce, Fransızca ve Arapça'ya tercüme edilerek, yayınlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber