banner240
banner237
banner238

Sarıkamış şehitleri Trabzon'da anıldı
Sarıkamış destanında şehit olan 90 bin vatan evladı, Bizim Neslin Uşakları Derneği tarafından düzenlenen organizasyonla Trabzon’da anıldı. KTÜ Osman Turan Kültür Merkezinde düzenlenen programda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hazır bulundu. 
“Trabzon’dan Sarıkamış’a Gidip Dönmeyen Bizim Uşaklar” başlığıyla düzenlenen gecede Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış destanını katılımcılara aktardı. Salonu dolduran Trabzonlulara duygu dolu anlar yaşatan Sönmez, Trabzon’dan Sarıkamış’a gidip şahadet mertebesine ulaşan 345 kahramanı kaynaklarıyla birlikte ortaya koydu.
Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen gecede ağıtlar yakıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da koroda yer alarak ağıtları seslendirdi. Gecede katılımcılara seslenen Gümrükçüoğlu, Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy ve arkadaşlarına Trabzon için yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Anadolu’nun her köşesinin şehit kanıyla sulandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Sarıkamış şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 
Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy da gecedeki konuşmasında dernek olarak imkânları ölçüsünde Trabzon’a katkı vermeye gayret ettiklerini ifade etti. Başkan Gümrükçüoğlu ve Dernek Başkanı Sönmez, gecenin sonunda Prof. Dr. Bingür Sönmez’e plaket takdim etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber