STK'lar ile buluşma toplantısı kamuoyuna amacı dışında yansıtılmıştır.
AK Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Sivil Tolum ve Halkla İlişkiler Başkanımız Harun Karacan başkanlığında Trabzon’da düzenlemiş olduğumuz STK’lar ile buluşma toplantısı kamuoyuna amacı dışında yansıtılmıştır. Yerel bir basın yayın organında 8 Aralık 2017’te isim belirtilmeden bir STK Başkanı kaynak gösterilerek yapılan “AK Partinin STK’lardan görüş aldığı iddiası ne kadar gerçekçi” başlıklı haberde AK Partinin düzenlemiş olduğu etkinlikte STK Temsilcilerinin dinlenmediği ve programın düzmece olduğu iddiası tamamen toplantının amacını saptırmaya yönelik gerçek dışı ve kasıtlıdır.
AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Harun Karacan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak Türkiye genelinde başlatmış olduğu STK Buluşmaları kapsamında şehrimizde de STK’lar ile bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantının amacı STK’ların görüş ve düşüncelerini alarak Trabzon’un ortak sorunlarının tespiti, önerilerinin alınması ve çözümüne yönelik çalışmaların yapılmasıdır. Dolayısıyla STK’lardan siyasi yönden bir görüş beklentisi içerisinde olunmadığı gibi bu yönde bir görüş de alınmamıştır.
Toplantıda bütün sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine hem söz hakkı verilmiş hem de şehrimiz adına hepsinin görüş, düşünce, eleştiri ve önerileri kendilerinden yazılı olarak alınmıştır.
Aynı haber metninde ‘Genel Başkan Yardımcısının Basına Tavrı Hoş Olmadı’ başlığı altında ise Genel Başkan Yardımcımızın basın mensuplarına karşı yaklaşımı çarpıtılarak sunulmaktadır. Genel Başkan Yardımcımız toplantı başlamadan önce gazeteci arkadaşlarımız yakın çekim fotoğraflarını tamamladıktan sonra bütün STK temsilcilerinin görülebileceği şekilde geniş açı fotoğraf çekilmesi önerisinde bulunmuştur. Bu öneri karşısında söz konusu gazetenin muhabirinin alınganlık göstermiş olması genel Başkan Yardımcımızın basın mensuplarına karşı hoş olmayan bir davranış içinde olduğu anlamına gelmez.
Aynı basın yayın organında bir gün sonra 9 Aralık 2017’te sür manşetten verilen ‘Bir Garip İstişare’ başlıklı bir haber daha yayınlanmıştır. Bu haberde de Trabzon’da taban yoklaması adı altında STK’ların dinlenmesinin skandal olarak yorumlandığı belirtilerek yuvarlak ucu açık ve kimin söylediği bilinmeyen cümlelerle sanki yazılanlar doğruymuş gibi partimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Söz konusu toplantıda iddia edildiği gibi İl Başkanı, Belediye Başkanları ve Milletvekilleri hakkında hiçbir STK temsilcisine görüş sorulmamıştır. Haberdeki “Ancak bu salondan ne vekiller çıkartıldı ne belediye başkanları ne de İl Başkanları” bölümünde ise haberi yazan şahsın söz konusu toplantıda ya şahsen ya da ruhen olmadığını göstermektedir. Çünkü toplantımıza milletvekillerimizin katılmadığı gibi il başkanı olarak da sadece bir kişi katılmıştır. Ayrıca söz konusu toplantının raporu henüz oluşturulmadığı için haberde iddia edildiği gibi ‘Trabzon’da Her şeyin sütliman gibi rapor tutulduğu’ iddiası da diğer iddialar gibi gerçekdışıdır.
AK Parti Trabzon İl Başkanlığı
Tanıtım ve Medya Başkanlığı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber