Tarihi Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunmasına Yönelik DOKA 'dan 12 Milyonluk Mali Destek Çağrısı

Toplantıya Valimiz Yücel Yavuz’un yanısıra Mülki İdare Amirleri ve DOKA program yönetim birimi Başkanı Kemal Akpınar katıldı.

Toplantıda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı program yönetim birimi Başkanı Kemal Akpınar turizm alanlarında yeni çekim merkezlerinin oluşturulmasına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

“Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi“ başlıklı 2017 yılı proje teklif çağrısından Kamu Kurumları ve Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları faydalanabileceği belirtildi. Bölgede yaşanabilir mekanlar ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulması amacıyla doğal, tarihi ve kültürel dokuya sahip alanların birer çekim merkezi olarak değerlendirilerek ve bu alanlardan turizm amaçlı yararlanılması hedefleniyor.

Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunmasına Yönelik Mali destek programında asgari destek 300 bin azami destek ise 1,5 milyon Tl olup toplamda 12 milyon Tl ‘ya kadar başvurular yapılabilecek. Proje teklif çağrısına son başvurular 28 Mart 2018 günü bitimine kadar yapılabilecek. Ayrıca 2017 yılı için planlanan DOKAP finanasmanı ve işbirliğiyle yapılacak olan “Yeşil Yol Güzergahındaki Kültür Turizm ve Altyapı yatırımlarının desteklenmesi Mali destek programı da kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlarca yapılacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber