Tat, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nü Kutladı
Elli yıldan bu yana üç kuşaktan on binlerce çiftçinin yetiştirip bitmeyen bir tutkuyla işlediği domateslerle milyonlarca sofraya lezzet katan, domates tutkusunun arkasındaki gerçek kahramanları kadın çiftçileri ambalajlarına taşıyarak tüm Türkiye ile tanıştıran Tat, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü nedeniyle, tarıma emeği geçen bütün kadınların gününü kutladı.
Kuruluşu ile birlikte Türkiye’de sanayi domatesinin gelişimine öncülük etmesinin yanı sıra Türk çiftçisine iş olanağı yaratıp, yatırımlarına devam eden, bugün Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise 3. büyük domates ürünleri üreticisi olan Tat, kırsalda yaşayan kadınların tüm dünyada sosyo-ekonomik sürekliliğin anahtarı olduğu bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor.
Tat, kadın çiftçisine de iş olanağı yarattı
Kurulduğu günden bugüne Türkiye’de sanayi domatesinin gelişimine öncülük etmesinin yanı sıra Türk çiftçisine de iş olanağı yaratan Tat, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler gününü kutladı. Tat, tarımsal üretimin sürekliliğini 50 yıldan bu yana birlikte çalıştıkları kadın çiftçilerle gerçekleştiriyor. Bursa Mustafakemalpaşa, Bursa Karacabey ve İzmir Torbalı’daki Tat fabrikalarında yüzde 26 oranında kadın çalışırken, birlikte çalıştığı sözleşmeli kadın çiftçilerin oranı ise yüzde 7’yi oluşturuyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber