TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE SON VERECEĞİZ
Hayrat kongresinde konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkede her şeye karar verdiğini belirterek, “Bilmediği ve karar vermediği hiçbir şey yok. Bu yapıya, zihniyete 2019 yılında yapılacak seçimlerde yetki verildiği takdirde sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışarak bu tek adam diktatörlüğüne son vereceğiz” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hayrat İlçe Kongresi yapıldı. Hayrat CHP İlçe Başkanlığı toplantı salonunda yapılan kongrede CHP Hayrat İlçe Başkanı Ali Nuhoğlu blok listeyle seçime girerek güven tazeledi. Yapılan kongreye CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
15 GÜNDÜR BU KONUŞULUYOR
Kongrede konuşan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, 16 Nisan Referandumuyla ‘Anayasa Değişikliği’ seçiminin iptali için Anayasa Mahkemesine başvurduğunu belirterek bu konuda kendi dosyası ile iptal edileceği söylentilerine açıklık getirdi. Anayasa Mahkemesi’nin referandum sonucunun iptal edeceğini 15 gündür konuşuyor diyen Haluk Pekşen, “ Bildiğiniz gibi Anayasa değişikliğini ben Anayasa Mahkemesine taşıdım. Bu konuda çok sık bana da bilgi geliyor. Bu konuda bana Anayasa Mahkemesi resmi olarak bana bir tebligat yapılmadı. Bilgi aktarılmadı.
İPTAL EDİLİRSE DEMOKRASİYE TRABZON İMZASI ATARIZ
Umuyorum iptal olur. İptal edilirse Türkiye’de demokrasiye bir Trabzon imzası atarız. Bu Cumhurbaşkanlığı süreci dediğimiz tek adam diktasına giden sürecine Anayasa Mahkemesiyle bir set koymuş oluruz. Bu dedikodu mudur, rivayet midir bilmiyorum. Bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü çok önemli bir konu. Dünyanın gündemine oturacak bir konu. Gerçekten iptal edilmişse dünya çapında ses getirecek bir konu. İptal edilmemişse zaten mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
MISIR’DAKİ ALÇAKÇA SALDIRIYI KINADI
Kongrede Divan Başkanlığını da yapan CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Mısır’daki camiye İŞID teröristlerince yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başladı.305 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda ölenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Turgay Güngör, “ İnsanların Cuma günü ibadetini yaparken öldürülmesini anlamak mümkün değil. Bu aşağılık saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum” dedi.
TEK ADAM DİKTATÖRLÜĞÜNE SON VERECEĞİZ
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı olan zat referandumla birlikte ülkemizin insanlarını adeta ikiye böldü diyen Turgay Güngör, “Cumhurbaşkanı ülkeyi babasının çiftliği gibi yönetiyor” dedi. Allah aşkına bu adamın bilmediği ne var her şeye o karar veriyor diyen Turgay Güngör, “Halkımız birlik ve bütünlüğü sağlayacağına, tarafsız kalacağına yemin etmiş ama bu yemininin tam tersi uygulamalar içinde olmaktadır. Öyle bir Cumhurbaşkanı var ki, İstanbul AKM Opera binası inşaatından, İmardan ve tüm inşaat yapılarından, 3. Köprünün nereden geçeceğinden, futboldaki yabancı sayısından, araçların cam filmine kadar bilmediği ve karar vermediği hiçbir şey yok. Bu yapıya, zihniyete 2019 yılında yapılacak seçimlerde yetki verildiği takdirde sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışarak bu tek adam diktatörlüğüne son vereceğiz” diye konuştu.
İLÇELER GÜÇLÜ OLURSA İLDE GÜÇLÜ OLUR
Güçlü örgüt yapısı büyük önem taşıyor diyen Turgay Güngör, “İlçelerimiz güçlü olursa, ilde üçlü olur. Mahalle temsilcilerimiz çok önemli, onlar bölgelerinin komutanlarıdır. Mahalle
muhtarlıkları çok önemli, ya aday gösterelim veya bize yakın adayları destekleyelim. Daha önce de konuşmuştuk. İlçelerimizde sözü dinlenen sembol isimlerle mutlaka temas kuralım.
Özellikle kadın ve genlik kolları örgütlenmelerinde ciddi eksiklikler ve sorunlarımız var. Bu konuda çok yol almamız gerekiyor. Kongrelerde söz üyelerimiz tarafından seçilen delegelerimizde. Onların söylem ve talepleri bizler için çok önemli. 16 Nisan Referandum sürecindeki platform Hayır Cephesi genişleyerek sürdürülmelidir” dedi.
HARAMİLERİN SALTANATINI YIKMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Kongrede yeniden başkanlığa seçilen Ali Nuhoğlu, “Cumhuriyetin tüm kazanımlarını yok etme çabasındaki AKP iktidarıyla gerek genel seçimde gerekse referandum sürecinde sizlerden aldığımız güçle mücadele ettik. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olarak işaret ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin Hayrat’taki siyasi varlığı devam ettirebilmek adına seçim sonuçlarıyla ortaya çıkan karamsar tabloyu , özverili bir çalışmayla dağıttık. İlçemizin her köyünde seçmenlerimize ulaştık ve parti politikalarımızı halkımıza anlattık. 2019 yılındaki, yerel seçimler, genel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde haramilerin saltanatını yıkmak için bir kez daha göreve talip olduk” diye konuştu.
Ali Nuhoğlu başkanlığındaki yönetim Kurulu isimleri şu şekilde oluştu. Kenan Şimşek, Faruk Deveci, Ahmet Hasançebioğlu, Mehmet Sarmusak, Avni Kaba, Cengiz Altay, Murat Kaya, Musa Özçelik. Erdal Akay, Ahmet Rizeli.
HABER: FATİH İSAK

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber