banner240
banner237
banner238

TİSKİ GENEL MÜDÜRÜ RECEP KÖKSAL:

Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, Arsin ilçesinin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek ilçede sürdürülen çalışmalar ve hayata geçirilecek projeler üzerine istişarelerde bulundu. Köksal, özellikle köyden mahalleye dönüşen meskun mahallerde içme suyu sorunu yaşanmaması için abonelik sisteminin mutlaka başarıyla işletilmesi gerektiğini kaydetti.

KÖKSAL: SANTA SUYUNU

ARSİN’E GETİRİYORUZ

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Belediye Meclis üyeleri ve Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Gürsoy’un da hazır bulunduğu toplantıda; muhtarlardan mahallelerin içme suyu ve kanalizasyon konusundaki taleplerini dinleyen Köksal, yapım çalışmalarına devam edilen ve yaklaşık 60 milyon TL’ye mal olacak Arsin (Trabzon) İçmesuyu Projesi’nin tamamlanmasıyla Arsin ilçesinin tüm mahallelerine yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırılacağını söyledi. Söz konusu yatırımın Arsin için dev bir kazanım olduğunu ifade eden Köksal, “Santa suyunu Arsin’imize getiriyoruz. 35 km isale hattı, 100 km ana iletim ve şebeke hattı yapıyoruz. Yapım çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiğimiz bu proje ile Arsin’imizin tüm mahalleleri suya kavuşacağı gibi Araklı ilçemizin 7, Yomra ilçemizin de 3 mahallesine arıtılmış su vereceğiz” diye konuştu.

KÖKSAL: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

KAYNAKLARI KURUTUYOR

İçme suyu projesinin yanı sıra Arsin ilçesinde çok sayıda çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Köksal, abonelik çalışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda da bulundu. Değerlendirmelerinde son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak su kaynaklarında önemli ölçüde azalma yaşandığını ifade eden Köksal, özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde içme suyu sorunu yaşanmaması için abonelik sisteminin başarıyla uygulanması gerektiğini belirtti. Aşırı kuraklaşma nedeniyle yüzyıllardır var olan su kaynaklarından bir kısmının önemli ölçüde azaldığını, bir kısmının ise kuruduğunu kaydeden Köksal, “İklim değişikliği tüm dünyanın karşı karşıya olduğu önemli bir problemdir. Bu noktada hepimiz sorumluluğumuzu yerine getirmek mecburiyetindeyiz.

Özellikle köyden mahalleye dönüşen meskun mahallerde halkımızın susuz kalmaması için suyun tüketiminin kontrol altına alınması gerekmektedir. Bunun çözümü de abonelik uygulaması ve sayaçlı su kullanımının sağlanmasıdır. Bu uygulama ile amacımız halkımızın susuz kalmasını engellemektir” dedi.

KÖKSAL: YÜZDE 75

İNDİRİMLİ SU VERİYORUZ

Genel Müdür Köksal, köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde içme suyu tarifesinin yüzde 75 indirimli olarak uygulandığını belirterek, “Şebeke suyu yasa gereği, köyden mahalleye dönüşen meskûn mahallelerdeki abonelerimize tarifenin yüzde 25’ine denk gelen oldukça uygun bir ücretle verilmektedir. Abonelik çalışması yaptığımız tüm noktalarda halkımızın teveccühü bizleri ziyadesi ile memnun ederken muhtarlarımıza özellikle abonelik çalışmalarımıza olan katkılarından ötürü Trabzon adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEN: TİSKİ KALICI

ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ise değerlendirmesinde TİSKİ Genel Müdürlüğünün Arsin için her şeyi yaptığını kaydetti. Genel Müdürlüğün sorunlara kalıcı çözüm üretmek prensibi ile faaliyet gösterdiğini kaydeden Şen, Arsin halkı adına Genel Müdür Köksal’a teşekkür etti.

GÜRSOY: ÇALIŞMALARDAN

OLDUKÇA MEMNUNUZ

Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Raif Gürsoy da yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Gürsoy, “Yapılan çalışmalardan oldukça memnunuz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber