TRABZON BARO BAŞKANI SİBEL SUİÇMEZ TGC'Yİ ZİYARET ETTİ

Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve geçtiğimiz günlerde sonsuzluğa uğurladığımız Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Turgut Özdemir’in vefatından dolayı başsağlığı dilemek için TGC’yi ziyaret etti. TGC Başkanı Yusuf Turgut ve Yönetim Kurulu ile görüştü, bilgi aldı projeleri ile ilgili bilgi verdi. TGC Başkanı Yusuf Turgut ziyarette yaptığı açıklamada; “Trabzon Baro Başkanımızın bizi ziyaretinden memnuniyet duyduk. Grup olarak kadınlarla birlikte yapmış olduğu ziyaretlerden memnun olduk. İnşallah Trabzon’un sorunlarını sıkıntılarını birlikte aşacağız. Bu şehir gelişim sağladıysa sıkıntılarını çözdüyse bundan basın mensuplarının, STK’ların, Baromuzun katkıları olmuştur. Bundan sonra ki süreçte de 2018 yılında benzer şekilde bütün STK’lara sesine kulak vererek katkılarını sürdürebilmelerini diliyorum” dedi.

“TRABZON BASINI HER ZAMAN GÜÇLÜ”

Baro Başkanı Suiçmez ziyarette yaptığı açıklamada başsağlığı dileklerini iletti. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Suiçmez; “Eski Cemiyet Başkanı Gazeteci Turgut Özdemir’i rahmetle anıyoruz. Başınız sağolsun. Gazetecilik ile avukatlık aslında birbirine benziyor. Sizde halkın haber alma hakkını yerine getiriyorsunuz. Dolayısıyla demokrasinin en olmazsa olmaz güçlerinden biri de basındır. Bir ülkede bağımsız basın olmadan bir ülkede özgürlüğü beklemek mümkün değil. Ülkemizin tarafsız ve özgür basına ihtiyacı var. Trabzon Basını her zaman güçlü olmuştur. Trabzon denildiğinde en çok gurur duyduğumuz müesseselerden biride Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’dir. Bu geçmişte de böyle oldu şimdi de böyle. ” ifadelerini kullandı.

“BİZLERE İLETİN”

Suiçmez projeler ile ilgili vererek basının katkısını beklediklerini söyledi. Suiçmez açıklamasında şunları kaydetti; “İl dışında ki davalara gidiyoruz katılıyoruz baro olarak. Sizlerle bu sıkıntıları daha çok kamuoyunun önüne getirebilirsek Trabzon’a çok daha iyi hizmet verebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü bu sıkıntıları ortaya koymaya çalıştığımızda bazen baskılar nedeni ile bunu kamuoyuna aktarmakta zorlanıyoruz. Bu konuda sizin duyduğunuz bir dava tiplemesi olursa bizimle irtibata geçerseniz ve bunu kamuoyu ile paylaşabilirsek çok daha faydalı olacağımızı düşünüyoruz. Biz bize iletirseniz bunları baro olarak takip ediyoruz. Yine ücretsiz avukat vermede şiddet, taciz gördüğümüzde görevlendirme yapıyoruz. Daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber