Yabancı öğrenciler Ülkelerini tanıttı

Trabzon Forum’da düzenledikleri etkinlik ile kendi ülkelerini tanıttılar.

Forum’da düzenlenen etkinlik Trabzonluların beğenisini topladı.
Mısır, Endonezya, Bahraeyn, Kırgızistan, Pakistan ve Tunus’tan gelen gönüllü gençlerin düzenlediği etkinlik için kurulan masalarda kendi ülkelerini tanıttılar.
Masalarında ülkelerinin bayrakları, materyalleri ve ülkeleri hakkında video gösterileri vardı.
Yöresel kıyafetlerini giyindiler.
Yöresel dans gösterileri ile başlayan program çeşitli kültürel etkinlikler ile devam etti.
Masalara gelen Trabzonlulara kendi ülkeleri ile ilgili bilgi veren gençler ülkelerini tarihi, kültürel ve diğer yönlerden anlattılar.

Proje koordinatörü Esra Halezeroğlu AIESEC Trabzon ekibi olarak uluslararası katılımlı güzel etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek “Hem Trabzon’a dünyayı hem de Trabzon’u dünyaya tanıtıyoruz.”dedi.

AIESEC’in Dünyanın genç liderler yetiştiren en büyük öğrenci organizasyonu olduğunu belirten Halezeroğlu “Bizler gençlere bu proje ile birlikte dünyaya açılma fırsatı oluşturuyoruz.
Bu projeler ile birlikte hem farklı ülkelerden arkadaşlık edinerek dünyayı daha yakından tanıma fırsatı yakalama şansı veriyoruz.
Kendilerini yabancı dil anlamında geliştiriyorlar. Bakış açıları genişliyor. Çok düşük maliyetlerle dünyaya açılıyorlar.”şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken bu etkinlikte AIESEC’liler ve yabancı öğrenciler masalarda bulunan gönüllü öğrencilerden AIESEC projelerin de gönüllü olmak için bilgi aldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber