Yomra'daki Arıcılık Kursu Sona Erdi
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ile Yomra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Yomra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin işbirliği ile YomraGençlik Merkezi’nde açılan arıcılık kursu sona erdi. 
Arıcılık ve arı ürünleri hakkında bilgi sahibi olmak için her kesimden vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin katıldığı kursta katılımcılara teknik arıcılık, arıcılıkta mevsimsel bakım işlemleri,  hijyen ve kalıntısız bal ve arı ürünleri üretim teknikleri ile başta bal olmak üzere, arı ürünlerinin kullanımı ve muhafazası konularında eğitim verildi. 
Kurs süresince Yomra Kaymakamı Hasan BALCI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit GÜLBAY,Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Erol SAYIN. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan AYGÜN ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan AKSU farklı zamanlarda ziyarette bulundular.
Eğitimciliğini İl Müdürlüğü personellerinden Tekniker Muzaffer KARABAYIR ve İlçe Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Vural OLUCAK’ın yaptığı kursta,  36 Kursiyer belge almaya hak kazandı.Yomra Ziraat Odası Başkanı Hamza GÜMRÜKÇÜ ise kursa katılanlara sürpriz yaparak birer arıcı maskesi armağan etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber